PRIVLAČENJE INVESTICIJA

U Vodicama će se od 25. do 27. travnja održati 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

XXIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu će se održati od 25. do 27. travnja 2019. u hotelu Olympia Sky u Vodicama pod nazivom Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku.

Ovogodišnje savjetovanje usmjereno je na strateško privlačenje investicija privatnog sektora, kao i na stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti i poduhvate s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. Cilj je poticati proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranog gospodarstva i kreativnih i tehnoloških inovacija.

Tema investiranja trajan je izazov svakoj politici i svakom društvu i dokaz atraktivnosti zemlje kao destinacije/ lokacije (i u smislu geostrateškog položaja), i stanovništva kao radne snage (ako je kvalificirana, višejezična, učinkovita…), poreznog okoliša (stabilno, stimulativno, bez nepredvidljivih promjena i nepoznanica…), administrativnog uređenja (prohodna administracija, razumljiva i savladiv regulative…). Investicije obogaćuju društvo i ne samo materijalno i financijski već i znanjem, različitostima, utjecajima novoga…

Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva kao i vrata u EU.

Hrvatska tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja ogromnih potencijala.

Konkurentna, poduzetna i inovativna Hrvatska odnosi se na razvoj tehnološki naprednog, izvozno orijentiranog i konkurentnog gospodarstva temeljenog na znanju i inovacijama, poticanju ulaganja i zapošljavanja u sektorima visoke dodane vrijednosti kroz pametne i ciljane intervencijske politike. Te politike podržavaju stvaranje poticajnog poslovnog okruženja i razvoj poduzetništva, znanstvenu izvrsnost, kreativnost i komercijalizaciju rezultata istraživačko razvojnih aktivnosti, brendiranje, digitalizaciju i primjenu novih tehnologija, proizvodne investicije i razvoj pametnih vještina te pridonose učinkovitom gospodarenju resursima, uvođenju strukturnih promjena u industriju i uslužne djelatnosti, jačanju suradnje između znanstvene zajednice i poslovnog sektora i jačanju pozicije hrvatskoga gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.

Tema ovogodišnjeg Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, 23. po redu, traži načine kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju 4I: inovacija, investicija, industrije, izvoza. Da bi se to dogodilo, potrebno je dodati još koje I kao institucije, infrastrukturu… te kako investicije učiniti efikasnim inovesticijama koje vode do rasta ukupne produktivnosti Hrvatske. Zadatak nam je da učinimo Hrvatsku zemljom koja proizvodi i izvozi usluge i robu, a zadržava ljude.

Manifestacija tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Upravo zato, izvrsna je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o aktualnim gospodarskim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske kroz jačanje investicija i poticanje inovacija.

OVDJE se možete prijaviti za sudjelovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:28