VELIKO OSIGURANJE

U ZAGREB STIŽE VELIKA KINESKA DELEGACIJA, OČEKUJU SE ZASTOJI I GUŽVE U PROMETU, DIJELOVI ZAGREBA BIT ĆE U BLOKADI Policija objavila karte

 
 CROPIX/PUZ

Danas počinje službeni posjet Hrvatskoj kineske delegacije predvođene predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine, Lijem Keqiangom. Oni večeras dolaze u Hrvatsku na summit 16+1, kao i sudionike konferencije koja će trajati dva dana u Dubrovniku. Zbog toga je policija najavila i posebnu regulaciju prometa u Zagrebu, a očekuju se i manji zastoji i gužve.

U Zagrebu će na osiguranju biti između 600 i 800 policajaca. u utorak navečer i srijedu u Zagrebu će povremeno biti na snazi izmijenjeni prometni režim, a očekuju se kratkotrajni zastoji i zaustavljanje prometa, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, najavio je jučer ZET.

Zagrebačka je policija objavila karte s preporučenim pravcima kretanja te su zamolili građane za strpljenje i suradnju.

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke zatvarati će promet u što je moguće kraćem roku potrebnom za obavljanje službenih zadaća. Tom prilikom mogući su kraći zastoji i prekidi prometa. Stoga još jednom pozivamo građane na strpljenje i suradnju, tijekom utorka i srijede uz poštivanje privremene regulacije prometa', stoji na web stranicama zagrebačke policije.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U utorak, 9.4.2019. u večernjim satima te u srijedu, 10.4.2019. u poslijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na cestama od Zračne luke Franjo Tuđman te u Buzinu.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U utorak, 9.4.2019. u večernjim satima te u srijedu, 10.4.2019. u poslijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na području Novog Zagreba.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U utorak, 9.4.2019. u večernjim satima te u srijedu, 10.4.2019. u poslijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na području Trnja.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U srijedu, 10.4.2019. u prijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na području Donjeg grada.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U srijedu, 10.4.2019. u ranim poslijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na području Tuškanca i Cmroka.

PUZ
Preporučeni pravci za vrijeme službenog posjeta kineske delegacije Hrvatskoj. U srijedu, 10.4.2019. u ranim poslijepodnevnim satima očekuje se otežano prometovanje na području Pantovčaka i Gornjeg Prekrižja.

U utorak oko 20 sati očekuje se kratkotrajan zastoj u autobusnom i tramvajskom prometu zbog prolaska kineske delegacije od Zračne luke, preko Avenije Većeslava Holjevca, Ulice grada Vukovara i Savske ceste do hotela Westin, a u srijedu od 9 do 17 sati kratkotrajni prekidi tramvajskog prometa u užem dijelu grada, kao i na autobusnoj liniji 118 (Trg Mažuranića - Voltino), odnosno na autobusnim linijama terminala Britanski trg.

Autobusna linija 150 (Garaža Tuškanac - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića) u srijedu će biti obustavljena od 7 do 16.30 sati te će prvi polazak od garaže Tuškanac ostvariti u 17 sati. Također, linija 101 (Britanski trg - Gornje Prekrižje) u razdoblju od 14.30 do 16.30 sati neće čekati polazno vrijeme na okretištu Gornje Prekrižje nego će odmah nakon izlaska putnika nastaviti vožnju prema Britanskom trgu.

Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, tijekom stajanja vozila u zastoju izvan stajališta putnici neće moći napuštati vozila, napominju iz ZET-a.

Predsjednik Narodnog vijeća Kine u službenoj posjeti Hrvatskoj bit će od 9. do 12. travnja, pri čemu će u Zagrebu biti 9. i 10. travnja, dok će 11. i 12. travnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku 16+1 na kojem će biti šefovi država istočne i srednje Europe.

U Zagrebu će u osiguranju sudjelovati između 600 i 800 policajaca, a na području dubrovačko-neretvanske županije više od 900, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije i šef stožera osiguranja službenog posjeta Josip Ćelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:44