REAKCIJA NA 'NEDJELJOM U 2'

UDRUGA 'U IME OBITELJI' ŽESTOKO ODGOVORILA BRUNI ŠIMLEŠI 'Pogledajte snimku koja je dokaz da je priča o njegovoj kćerki lažna!'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Udruga 'U ime obitelji' danas je reagirala priopćenjem na nastup pisca i kolumnista Brune Šimleše u emisiji 'Nedjeljom u 2', gdje je izjavio kako mu je volonterka Udruge 'proklela kćer'.

Podsjetimo, Šimleša je u emisiji HRT-a u nedjelju rekao voditelju Aleksandru Stankoviću kako ga je jedna volonterka Udruge, za vrijeme kada su se prikupljali potpisi za referendum o braku 2013. godine, tražila da potpiše.

- Izlazio sam iz Vinogradske bolnice sa svojom kćerkom koja je bila na pregledu. Gospođa me moli da potpišem. Ja kažem da neću. Gospođa me moli da potpišem. Ja kažem da neću. Ona je proklela moju kćer tada. Na što sam posebno osjetljiv. Na uvrede mene, vrijeđanja i sve to, koliko god da je bizarno, navikneš se. Ali, ne diraj mi kćer! Pogotovo ako se zalažeš za obitelj. Malo je problematično, rekao je Šimleša Stankoviću.

Udruga 'U ime obitelji' danas je u priopćenju navela kako se ta priča znatno razlikuje od verzije koju je ispričao u emisiji RTL televizije 'Studio 45' 2013. godine.

- Jedna mi je gospođa prišla. Simpatično mi je prišla. Ja sam bio sa svojom kćerkicom. Pitala me da li hoću potpisati. Ja sam rekao da neću. Onda sam otišao. Ona me nazvala Sotonom. Što je bilo vrlo lijepo, krasno, milosrdno i suosjećajno od nje, kazao je tada Šimleša voditeljici Antoniji Mandić.

Tom prilikom Šimleša je čak i stao u obranu Udruge i naglasio kako ne misli da ta volonterka predstavlja cijelu organizaciju. 'Takvih primjeraka ekstremizma ima, na žalost, i s jedne i s druge strane', rekao je prije četiri godine.

U svojem priopćenju, U ime obitelji ističe kako je očito da se dvije verzije priče ne poklapaju.

- Opisujući navodni sporni događaj u emisiji 'Nedjeljom u 2' lažno je preoblikovao priču kako bi iskoristio prostor na javnoj televiziji za manipuliranje govorom mržnje i blaćenjem više od 6000 volontera inicijative U ime obitelji koji su, s druge strane, sami bili u više navrata izvrgnuti verbalnom i fizičkom nasilju od strane neistomišljenika, stoji u priopćenju Udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:40