IN MEMORIAM

UMRO POZNATI VOJNI ANALITIČAR I NOVINAR Fran Višnar marljivo i znalački je pratio događaje u svijetu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2015. u 14:57

YouTube

Fran Višnar, vojni i obavještajni analitičar, novinar i politolog, preminuo je u nedjelju u Zagrebu, u 64. godini života, javlja HRT .

Diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Novinarsku karijeru započeo je u zagrebačkom Studentskom listu.

U dvotjedniku Startu, tjedniku Danas i dnevniku Vjesnik pisao je zapažene članke i kolumne iz vanjske politike i vojnih i obavještajnih pitanja.

Predavao je Obranu i zaštitu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme Prvog zaljevskog rata zaokupio je pažnju javnosti svojim vedrim i stručnim radijskim kolumnama za Radio 101.

Za informativne emisije Hrvatske radiotelevizije redovito je komentirao važne vanjskopolitičke događaje. Brojne strane medijske kuće (Radio Slobodna Europa, BBC i druge) redovito su ga ugošćavale kao pouzdanog komentatora i analitičara.

Posebno su bila primjećena njegova gostovanja u emisijama Hrvatske televizije Reporteri i Treća povijest, a na Hrvatskom radiju pažnju slušatelja zaokupljao je sudjelovanjem u emisijama Viza i Povijest četvrtkom.

Fran Višnar je marljivo i znalački pratio događaje u svijetu, zapažao je i najsitnije detalje, a sve je te događaje čitateljstvu, slušateljstvu i gledateljstvu znao prenijeti na pouzdan i zanimljiv način.

Tagovi

Izdvajamo