PROMJENA VREMENA

UPALJEN CRVENI METEOALARM: U većem dijelu Hrvatske obilna kiša, za pojedine dijelove države izdana upozorenja, najavljena tuča i pijavice

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Veći dio zemlje tijekom noći i jutros zahvatila je najavljivana promjena vremena s obilnom kišom, koja će gdjegod biti i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom. U Zagrebu će prijepodne također biti oblačno uz kišu koja će mjestimice biti obilna, u što su se mnogi građani već jutros mogli uvjeriti na putu do posla.

Dodatne bi nevolje u kopnenom području mogao prouzročiti i često umjeren, mjestimice i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, na Jadranu većinom još jača bura - na sjevernom dijelu lokalno vjerojatno i s orkanskim udarima.

DHMZ javlja kako je upaljen crveni meteoalarm na području Velebitskog kanala, u Riječkoj regiji je na snazi narančasti, a u ostatku zemlje žuti meteoalarm. Udari vjetra su snažni i olujni, zbog čega dolazi i do problema u prometu.

Poslijepodne će kiša postupno prestati, a ponegdje će se i dijelom razvedriti.

Zbog kiše su u većem dijelu zemlje kolnici mokri i skliski te je promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do subote na kopnu prevladavajuće sunčano i danju malo toplije, a jutra će biti svježija. Sjeverni i sjeveroistočni vjetar u četvrtak će slabjeti, a u subotu će zapuhati južni i jugozapadni vjetar, najavljujući promjenu u nedjelju.

I na Jadranu većinom sunčano i ugodno toplo, u četvrtak uz slabljenje bure, koja će u početku još često biti jaka, ujutro ponegdje i olujna. U subotu slab do umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak, te prema večeri sve oblačnije, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Meteorolozi su jučer najavili da bi ponegdje moglo biti tuče, ali i pijavica.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:46