'PODIJELI AKO SE SLAŽEŠ SA MNOM'

USRED ŽESTOKE RASPRAVE O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI OGLASILA SE NA FACEBOOKU Ministrica u hrvatskoj Vladi jasno pokazala kakvo je njezino mišljenje

 
Na fotografiji: Blaženka Divjak
 Damir Krajac / CROPIX

U jeku burne rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije koja je podijelila i Vladu, i Sabor, pa i same stranke, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojem je profilu na Facebooku jasno dala do znanja kakvo je njezino mišljenje.

Objavile je fotografiju na kojoj drži papir s ispisanim hashtagom #ZAistanbulsku, a osim toga je pozvala građane da podijele njezin status ako se slažu: ‘Dosta je priče! Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji! Podijeli i ti ako se slažeš sa mnom!’

U srijedu je zajednice žena HDZ-a također podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije o čemu je izvijestila predsjednica tog tijela, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Stav o Istanbulskoj konvenciji podijelio je zastupnike HDZ-a, iz Mosta su rekli da neće tražiti zajednički stav, a HSS-ov Krešo Beljak jasno je rekao ‘da je zaštita žene na prvome mjestu i podržat ćemo svaki dokument koji štiti ženu od nasilja’.

S druge strane, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH najavila je javni prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu, i to protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:44