JOŠ UVIJEK ČEKA ODŠTETU

VATROGASCI PRUŽILI PODRŠKU FRANI LUČIĆU Pogledajte kako su sirenama i postrojavanjem iskazali solidarnost s jedinim preživjelim u kornatskoj tragediji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.03.2019. u 14:13

Screenshot

 

Tišnjanski vatrogasci, uz potporu kolega iz drugih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, postrojavanjem u Tisnom i uključivanjem sirena u nedjelju ujutro pružili su potporu kolegi Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije, koji ni nakon 12 godina nije dobio naknadu štete.

- Okupili smo se kako bismo i paljenjem sirena i postrojavanjem simbolično pokazali potporu našem kolegi Lučiću. Pozvali smo kolege vatrogasce iz cijele Hrvatske da se u isto vrijeme postroje u svojim mjestima. Proces i pregovori Frane Lučića oko naknade štete još traju tako da ništa nije završeno - rekli su vatrogasci tišnjanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

 

Tišnjanski vatrogasci sredinom veljače organizirali su prosvjed u znak potpore Lučiću, poručivši kako više neće šutjeti i da će sljedeći prosvjed biti na Markovu trgu.

Frane Lučić je u petak, 8. ožujka, u pratnji odvjetnika proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijuna kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

 

No Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan, dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo