POVEĆAO SE BROJ KANDIDATA

VELIKA ANKETA JUTARNJEG Za koga biste glasali da su predsjednički izbori danas? Za Grabar-Kitarović, Milanovića, Škoru ili možda nekog četvrtog?

 
 CROPIX / CROPIX

Zoran Milanović, bivše predsjednik Vlade Republike Hrvatske u ponedjeljak je u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva potvrdio da se vraća u politiku te da će biti SDP-ov kandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima.

"Zahvaljujem prijateljima iz SDP-a koji su me predložili, ali to nije dovoljno. Bez želje koja je tinjala u meni to ne bi bilo moguće. Želim postati predsjednik jedne moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. Ovo je vrijeme promjena, a Hrvatska je trenutačno u stanju koje je popravljivo. Imam veliko političko i životno iskustvo, kao stjegonoša jedne prezrene profesije. Imam potrebu pokazati strast i ljubav da služim zemlji", rekao je Milanović

Milanović je tako nakon Mislava Kolakušića i Ivana Pernara postao treći kandidat koji je službeno najavio da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske. Podsjećamo, Kolakušić je više puta istaknuo da se nakon izbora za Europski parlament planira kandidirati na svim izborima u Hrvatskoj, od kojih su predsjednički sljedeći, a Ivan Pernar je na Facebooku nakon izlaska iz Živog zida najavio da će se kandidirati predsjedničkim izborima.

I dok službeno još nisu objavili da će se kandidirati, njihovi će protukandidati najvjerojatnije biti i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te pjevač Miroslav Škoro.

"Očekujem kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na njoj je da pronađe pravi trenutak, a na HDZ-ovcima da je dočekaju širokih ruku", rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na obljetnici 30 godina HDZ-a u dvorani Vatroslav Lisinski te dao punu podršku za isticanje kandidature za predsjednicu.

Na kraju, tu je Škoro, koji za sada svoju kandidaturu spominje kao "moguću", a čak i to je bilo dovoljno da u HRT-ovom mjesečnom istraživanju HRejting dospije na treće mjesto popisa potencijalnih predsjedničkih kandidata. Taj rezultat s velikim je oduševljenjem dočekan na desnom političkom spektru. "Prvi put u anketi, a već treći... Što će tek biti ako objavi kandidaturu?", rekao je Velimir Bujanec u svojoj emisiji "Bujica".

Mi vas u našoj anketi pitamo za koga biste od spomenutih kandidata glasovali na predsjedničkim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:35