NOVI ŠALTERI

VELIKA NOVOST ZA SVE KOJI U ZAGREBU VADE OSOBNU, PUTOVNICU ILI PRIJAVLJUJU PREBIVALIŠTE Od sada se sve to može obaviti na tri nove lokacije u gradu

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2017. u 16:28

Zagreb, 160108.
Policijska uprava Zagrebacka, Petrinjska ulica. Cekanje reda za saltere.
Foto: Ivan Marinkovic / CROPIX
Ivan Marinković / CROPIX / CROPIX

U tri zagrebačke policijske postaje, na Črnomercu (Ilica 245), u Dubravi (Dubrava 137) i Novom Zagrebu (Trg narodne zaštite 1), u ponedjeljak su otvoreni novi šalteri za upravne poslove, gdje će građani moći obavljati poslove u vezi prebivališta i boravišta, te izdavanja osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, kako bi se rasteretili uredi PU Zagrebačke u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici.

Šaltere je otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić istaknuvši kako je cilj je građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive.

Orepić je novinarima izjavio da se već 25 godina oko 3000 zahtjeva dnevno slijeva u Petrinjsku i Heinzelovu, pa je sada napravljena disperzija tih zahtjeva na još tri mjesta. MUP i policija se kroz reorganizaciju i prostornu prilagodbu "približavaju građanima", kaže Orepić, jer Policijskoj postaji na Črnomercu gravitira 150.000 ljudi.

Na upit o najavama mogućih navijačkih nareda na skoroj utakmici Hrvatska - Ukrajina, ministar je poručio kako će MUP učiniti sve što je moguće i u skladu sa zakonom. "Taj sportski događaj je veliki sigurnosni izazov, ali mi ćemo napraviti što je moguće u okviru zakonskih procedura da zaštitimo javni red i mir", rekao je Orepić.

Izdvajamo