U TIJEKU ISPITIVANJE UZORAKA

VELIKE KOLIČINE PADALINA ZAMUTILE VODU NA IZVORU RIJEKE JADRO Dio Splita vodu treba prokuhavati, zabilježena prekoračena mutnoća

 Joško Šupić, Andrija Lučić / arhiva / HANZA MEDIA

Zbog velike količine padalina, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na izvoru rijeke Jadro, pokazao je da je povećana mutnoća vode iznad dopuštenih vrijednosti pa je na nekim područjima Splita potrebno vodu prokuhavati, izvijestila je u četvrtak splitska gradska tvrtka "Vodovod i kanalizacije".

Iz "Vodovoda i kanalizacije" poručuju kako djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava društva prate stanje te će javnost na vrijeme upoznati s mjerama koje treba poduzeti u slučaju dodatnog povećanja mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.

U tijeku ispitivanja uzoraka vode uzetih sa vodoopskrbne mreže stigli su rezultati mutnoće s lokacija: Zenta (3,23 NTU), Brda (4,21), Autobusni kolodvor (6,80), Sućidar (tržnica) (9,25), Spinut (5,40), Lora (6,21), bolnica Križine (5,90) i Stobreč (1,77).

U Splitu, na pojedinim dijelovima, zabilježena je prekoračena mutnoća od 4 NTU. O rezultatima je obaviješten Zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostožnosti prokuhavanja vode za piće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:39