POTPREDSJEDNICA VLADE

VELIKI IZBORNI GAF MILANKE OPAČIĆ Ministrica obmanula 10.000 građana da im je dug HRT-u otpisan

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Ministrica socijalne politike Milanka Opačić ovih je dana na adrese 10.000 socijalno ugroženih građana poslala pismo kojim ih obavještava da im je otpisan dug za televizijsku pretplatu, sa svim pripadajućim kamatama, i to za sve dugove napravljene do prosinca 2014. godine. Na HRT-u to, pak, potpuno demantiraju.

- Ma kakav dvanaesti mjesec 2014., ne znam zašto su to slali ni kako su do toga došli, niste jedini koji zovete, a buru poziva tek očekujemo kad ljudi shvate da im dug nije otpisan. Otpisujemo dug samo primateljima socijalne pomoći koji su na dan 30. rujna 2014. godine bili blokirani više od 360 dana, a otpisujemo im dug koji je ovršen barem 360 dana prije, dakle do rujna 2013. Ostalim građanima otpisujemo ovršene dugove samo ako je dug star četiri i više godina. Nikakav dug iz 2014. godine neće biti otpisan - rekla nam je jučer službenica na korisničkom telefonu HRT-a.

Novi je to gaf Ministarstva socijalne politike, koje je proteklih mjesec dana dijelilo vaučere u vrijednosti od 200 kuna za plaćanje računa za električnu energiju i siromašnim kućanstvima koja uopće nemaju priključak na struju.

U teško prohodnom pismu, za čije je razumijevanje potrebno dodatno konzultirati najmanje dvije Vladine odluke, ministrica Opačić obavještava primatelje socijalne pomoći da ne moraju ništa poduzimati jer im je već otpisan dug ili je otpis u tijeku za sva dugovanja nad kojima je pokrenuta ovrha, a “ovrhama su utužena sva dugovanja zaključno sa 12/2014. godine”. Zanimljivo je da u Ministarstvu socijalne politike kažu kako je dopis sastavljen temeljem informacija koje su dobili s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:43