CONCEPT ONE

VIDEO: ‘USPIO SAM’ Mate Rimac tvrdi da je prodao svoj najbrži električni auto na svijetu, ali ne želi o tome razgovarati!?

 Facebook

ZAGREB - Tvrtka Rimac Automobili isporučila je u ponedjeljak prvi primjerak svog električnog superautomobila.

To je u jutarnjim satima objavio Mate Rimac, vlasnik tvrke i inovator, na svom Facebook profilu. Rimac junior želio je reći da je uspio u namjeri da pokrene vlastiti biznis proizvodnje najbržih električnih automobila.

Međutim, nije želio objaviti ime prvog kupca. Nije objavio po kojoj cijeni. Nije objavio kako je došlo do tog velikog uspjeha. A, kada smo ga nazvali na telefon, poručio je preko svoje djevojke da ne želi razgovarati.

U Rimčevoj tvrtki tvrde da će se kupac sam predstaviti javnosti slijedeći tjedan te da zasad ne žele otkriti o kome se radi.

- Klijent će se sam predstaviti - poručila je Rimčeva djevojka i glasnogovornica njegove tvrtke Monika Mikac.

Prije nekoliko mjeseci Mate Rimac nadao se da će prodati automobil navodno zainteresiranim šeikovima iz Abu Dhabija. To je, međutim, očito propalo.

A onda je prošloga tjedna Rimčev konkurent u proizvodnji električnih automobila Vjekoslav Majetić objavio da Docking počinje serijsku proizvodnju njegovih, malih Looxova.

Istodobno, Rimčeva tvrtka, Rimac Automobili, 2011. u svom je financijskom izvješću prijavila ukupne godišnje prihode u visini od 13 kuna, a rashode od 8,7 tisuća kuna te gubitak nakon oporezivanja u visni od 8,7 tisuća kuna.

Ovaj, prvi posao, možda će im pomoći da stanu na noge.

Cijena koju je Rimac ranije spominjao kao moguću kretala se oko 700 tisuća eura.

- Unatoč nedostatku bilo kakve podrške i svim preprekama (o ovom se nadam jednom napisati knjigu) smo ipak uspjeli. Danas smo isporučili prvi električni superautomobil kupcu i istovremeno izvezli prvi automobil proizveden u Hrvatskoj. Apsolutno nitko nije vjerovao u moju viziju osim moje obitelji, tima i naravno Monike. Hvala! - napisao je Rimac na FB profilu.

Dodatno je objasnio da je automobil ostao sakriven jer je tako tražio bogataš koji je kupio prvi Concept One. Automobil su, tvrdi, proizveli u rekordnom roku - u samo četiri mjeseca, a više detalja će pokazati kada kupac to objavi. Kupac bi do kraja tjedna trebao preuzeti automobil koji se temelji na modelu Conceptu One, ali ovaj je primjerak napravljen posebno za naručitelja.

Rimac planira svaki automobil proizvoditi po narudžbi, a žele ih proizvoditi 15 do 20 godišnje. Na njihovoj se internet stranici Concept One prezentira kao auto s 1088 konjskih snaga, ubrzanjem za 2,8 sekundi te ima kapacitetom baterija koje osiguravaju 500 kilometara vožnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:46