MANJE OD DVA POSTO

VIDEO: DEBAKL BANDIĆEVE LISTE On se uopće nije ni pojavio u izbornom stožeru: 'Morat ćemo donijeti neke odluke. Ovo je jako loš rezultat'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Milan Bandić nije se u nedjelju navečer nakon 23 sata pojavio u svom izbornom stožeru u Praškoj ulici, što zorno pokazuje kakav je rezultat polučila njegova lista "sposobnih, a ne podobnih" na izborima za Europski parlament.

Lista je osvojila samo 1,98 posto glasova, odnosno malo više od 20 tisuća glasača zaokružilo je listu zagrebačkog gradonačelnika, od čega je svaki četvrti zaokružio Martinu Bienenfeld koja je nosila tu listu i koja jedina, prema mišljenju onih s kojima smo u nedjelju navečer razgovarali, nije razočarala.

Iako je bilo jasno da Bandić nije došao zbog izbornog debakla, iz njegove PR službe pokušali su novinarima dati objašnjenje kako se nije ni očekivalo da će se pojaviti jer "predsjednik stranke nije na listi".

Oko 23.15 sati članovi stranke počeli su napuštati stožer koji je, za razliku od lokalnih i parlamentarnih izbora, bio poprilično prazan.

- Morat ćemo analizirati cijelu situaciju i donijeti neke odluke. Ovo je na neki način jako loš rezultat, posebice ako se uzme u obzir da se radi o stranci koja ima saborski klub i u njemu više od 12 zastupnika. A 'vođa' se trebao pojaviti i barem pozdraviti ljude - govorili su bliski stranački suradnici Milana Bandića.

Da će to biti loša večer za stranku Rada i solidarnosti postalo je jasno već oko 19 sati, kad su puštene izlazne ankete. Tad su se mnogi članovi, kao i oni koji su bili na listi, tješili da je ipak riječ o izlaznim anketama.

- Hvala svima koji su prepoznali ovu listu, koja je ujedno najbolja lista, ali duga je noć pred nama, a prvi neslužbeni rezultati su tek u 23 sata te se apsolutno nadamo pomaku - rekla je Jelena Pavičić Vukičević, koja je bila druga na listi. Nade se nisu ostvarile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:25