SKRIVENO UTOČIŠTE

VIDEO, FOTO: 'TO MJESTO PRAVI JE DRAGULJ, A IMA JOŠ JEDNU VELIKU PREDNOST' Ugledni britanski dnevnik na sva je zvona nahvalio poznatu hrvatsku plažu!

 
plaža Nugal
 Ivo Ravlic / CROPIX

"Smještena podno strme litice i guste borove šume, ova šljunčana plaža pravi je skriveni dragulj. U blizini nema parkirališta pa ćete do nje morati pješice, a vrijedi spomenuti još jednu veliku prednost - kupaći kostim možete, ali i ne morate ponijeti".

SPECIAL-MAKARSKA KRONIKA
Makarska, 150319
Goran Konjicija poceo je 12.ozujka strajk gladju zbog izgradnje spoja kvarta Istok s Jadranskom magistralom i ugrozenosti park sume Osejava. Gladuje na tesko dostupnoj plazi Nugal u park sumi Osejava par kilometara od Makarske.
Na fotografiji : Plaza Nugal .
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX
plaža Nugal

Ovako je Evening Standard nahvalio plažu Nugal, smještenu malo više od dva kilometra od Makarske prema Tučepima, nazvavši ju "spokojnim utočištem", prenosi Slobodna Dalmacija.

Makarska, 040818.
Plaza Nugal smjestena u park sumi Osejava na 20-ak minuta hoda od Makarske, jedina je sluzbena nudisticka plaza koju sve vise pocinju pohoditi tekstilci sto smeta nudistima.
Na fotografiji: plaza Nugal.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX
plaža Nugal

Idilična uvala sa žalom od bijelih oblutaka, kojoj posebnu draž daje potočić s vodopadom, našla se na Standardovu popisu 30 najljepših europskih plaža, zajedno s viškom Stinivom. Nije joj ovo prva pohvala, nedavno je uvrštena u preporuku European Best Destinationsa, a prošloga ljeta nahvalio ju je CNN.

Uz Nugal i Stinivu, na Standardovoj listi našle su se i dvije plaže iz našeg susjedstva. Pomalo očekivano, tu je crnogorski Sveti Stefan, ali Britancima je za oko zapela i jedna slovenska plaža, Mesečev zaliv na Strunjanskom poluotoku.


Makarska, 100318
Vodopad kojim se potok Proslap obrusava u sumicu na plazi Nugal smjestenoj u Park-sumi Osejava kod Makarske. Potok tece samo nekoliko dana godisnje nakon velikih kisa i otapanja snijega na planini Biokovo a kako se do plaze Nugal moze doci samo brodom ili pjesaceci 20-ak minuta u tom fenomenu uzivaju rijetki zaljubljenici u prirodu poput aktivista gradjanske inicijative SOSejava. Izlet na omiljenu plazu su iskoristili za ciscenje otpada i dizanje ekoloske svijesti.
Na fotografiji : Vodopad na plazi Nugal.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX
plaža Nugal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:40