SVI ZAJEDNO

VIDEO: GLAZBOM PROTIV NEDAĆA Točno u podne hrvatskim eterom zaorili se 'Moja domovina' i 'Insieme', građani izišli na prozore i balkone te zapjevali

 
 YouTube

U ponedjeljak točno u podne cijela Hrvatska ujedinila se pjesmom. Naime, Udruga Hrvatski radijski forum, kao članica Udruženja europskih radio postaja, i HUP - Koordinacija komercijalnih radio postaja pokrenule su zajedničku akciju potpore i solidarnosti građanima Hrvatske u trenucima krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali i razornog potresa koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb.

Najslušanije i najpopularnije hrvatske radijske postaje od sjevera do juga zemlje ujedinile su hrvatski radijski eter tako što su istovremeno, točno u podne, u znak zajedništva i nade zasvirale iste pjesme - "Moju domovinu" Band Aida i "Insieme" Tota Cutugna, piše Slobodna Dalmacija.

Poruke ohrabrenja i snage "slušamo vas - niste sami - zajedno pobjeđujemo" poslane su usamljenima, izoliranima, evakuiranima, cijeloj zemlji u ovim izvanrednim okolnostima.

Radijske postaje Narodni, Radio Dalmacija, Antena Zagreb, Otvoreni radio, Radio Kaj, Enter Zagreb, Ultra Split, Gold FM i Extra FM na taj su način ujedinile više od dva milijuna slušatelja i pjesmom im poručile - samo zajedno možemo i hoćemo pobijediti.

U znak zahvale, građani su izišli na prozore i balkone te zapjevali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:03