GRAĐANI ZGRANUTI

VIDEO: KAO DA JE PROŠAO TAJFUN U centru Korenice posjekli stabla stara 70 godina

Ova stabla proživjela su dva rata, 2. svjetski i Domovinski rat, ali nisu uspjela preživjeti jesen 2014. godine
 Likaplus/P.A.

Mnogi stanovnici Korenice ostali su neugodno iznenađeni kada su u jedno maglovito jutro vidjeli da su posječena sva stabla u centru Korenice, javlja Lika plus . Više od 40 stabala, neka stara i 70 godina. Centar Korenice bez tih stabala izgleda kao da je prošao kakav tajfun i poharao središte ovog sjedišta Općine Plitvička Jezera, u kojoj se nalazi nacionalni park koji je sinonim za zaštitu prirode i prirodne ljepote.

Neka od porušenih stabala posađena su još prije 30-tih godina prošlog stoljeća.

Predsjednik SDSS-a Stevo Vukobratović je za Lika plus u telefonskom razgovoru rekao "da nije za niti protiv rušenja ovih stabala". Predsjednik Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera Tomislav Užarević, godinama upravitelj Šumarije u Korenice, rekao je prvo da sa sječom stabala općinska vlast nema baš ništa, nego da su to učinile Hrvatske ceste. No, na novinarski upit kako su Hrvatske ceste bez znanja lokalne samouprave mogle posjeći 40 stabala na svoju ruku, došao je drugačiji odgovor - u Općini su održani sastanci i načelnik je to dopustio i odobrio.

Fotografije posječenih stabala pokazuju da su bila zdrava. Novinar je snimajući panjeve srušenih stabala zatekao jednog prolaznika u šetnji sa svojim sinom koji je ponavljao "jadna stabla".

Ova stabla proživjela su dva rata, 2. svjetski i Domovinski rat, ali nisu uspjela preživjeti jesen 2014. godine, zaključuje Lika plus .

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:52