URNEBESNA POGREŠKA

VIDEO: NAJVIŠE DIJELOVE HRVATSKE ZABIJELIO SNIJEG Na Twitteru Radija Rijeke informacije o zahlađenju popratili psovkom

 
Vremenske prilike na Platku u nedjelju 21. listopada 2018. godine
 Mali Dom Platak / FACEBOOK

Prvi ovosezonski snijeg u nedjelju je pao na Dinari, Kamešnici, Ivanščici, Platku i Zavižanu. Prema svemu sudeći nedjeljni je snijeg rezultat pada temperature koji su meteorolozi već neko vrijeme najavljivali. I premda je tijekom nedjelje zahladilo, u ovom nas tjednu očekuje promjenjivo vrijeme koje će sa sobom donijeti i veće oscilacije u temperaturama.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje bi moglo pasti i malo kiše, ponajprije u gorskim područjima. Na Jadranu će biti sunčanije i uglavnom suho te vjetrovito. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 10 i 15 stupnjeva Celzijusa, dok će se na obali i otocima kretati između 15 i 20 stupnjeva Celzijusa.

Temperature će već u utorak porasti te će se kretati između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti te 18 i 22 stupnjeva Celzijusa na obali i otocima. Na Jadranu će tijekom utorka biti pretežno sunčano, dok će u unutrašnjosti u kotlinama i dolinama rijeka biti maglovito. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar okrenut će na jugozapadni, dok će na Jadranu jaka bura s olujnim udarima tijekom dana postepeno slabjeti da bi u konačnici okrenula na sjeverozapadnjak.

Državni hidrometeorološki zavod prognozira da će temperature u unutrašnjosti i na Jadranu u četvrtak pasti te da će u unutrašnjosti tijekom doseći 12 stupnjeva Celzijusa dok će se na Jadranu popeti do 16. U srijedu bi u unutrašnjosti moglo pasti malo kiše, dok će i na Jadranu i na kontinentu uglavnom biti pretežito oblačno. Na Jadranu će u četvrtak biti djelomice ili pretežno sunčano. U srijedu će u unutrašnjosti puhati umjeren sjeverni i sjevernoistočni vjetar. U Slavoniji bi mogao zapuhati i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će jaka bura prolazno oslabjeti, a od sredine tjedna ponovno će pojačati.

Temperature će za vikend ponovno porast pa će tako u unutrašnjosti i na Jadranu tijekom dana redovito dosezati i više od 20 stupnjeva Celzijusa. Najtoplije će biti u Slavoniji gdje će u subotu i nedjelju sigurno biti i blizu 25 stupnjeva Celzijusa. Kraj tjedna će u Istri i Primorju obilježiti kišovito vrijeme s povremenim sunčanim razdobljima. Najobilnije kiše u toj će regiji pasti u nedjelju.

Nedjeljni je snijeg činio se zbunio community managera Radija Rijeka koji se, želeći najaviti da zima polako dolazi u Hrvatsku, nespretno izrazio i opsovao. Što je trebalo biti "zima kuca na vrata", postalo je "zima ku*** na vrata".

Radio Rijeka / TWITTER

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:58