PRISJELO IM HVALISANJE

VIDEO: NAKON EUFORIJE I FEŠTE USLIJEDIO JE HLADAN TUŠ Ribarima koji su ulovili tunu u plićaku Bibinja prijete enormne kazne!

 Screenshot / YouTube

Hrvatske portale i društvene mreže jučer je preplavila snimka velike borbe bibinjskih ribara i ogromne tune teške 260 kilograma. Ribetina je zalutala u plićak, ribari su mislili kako ih čeka jednostavan zadatak, ali na kraju je ispalo drugačije nego što su zamislili. Bila je to epska borba nalik onoj iz knjige 'Starac i more'.

Ipak, na kraju su ribari pobijedili i kapitalca izvukli na obalu. U mjestu je uslijedila velika fešta, pogotovo nakon što su ribari odlučili podijeliti meso i sve počastiti. Međutim, nakon početne euforije, uslijedio je šok. Već idućeg dana Ministarstvo poljoprivrede poslalo je u Bibinje inspekciju.

- Prikazane aktivnosti su zabranjene. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je inspekcijski nadzor nakon kojeg će se pokrenuti prekršajni postupak prema prekršiteljima u skladu sa Zakonom o morskom ribarstvu - kratko su pojasnili iz Ministarstva.

Portal morski.hr doznaje da su inspektori vrlo brzo pronašli ljude koji su tunu izboli ostima, a njihova isprika je bila da nisu imali pojma da rade nešto protuzakonito. Međutim, morski.hr piše da se radi o vrsti koja je pod kvotom ulova, odnosno strogim nadzorom, i inspekcija je morala izići na teren.

Inspektori sada moraju utvrditi jesu li prekršaj napravile pravne ili fizičke osobe i hoće li se kazne zbrajati. A kazne nisu male... Ako je suditi samo prema članku 84. važećeg Zakona o ribarstvu, kazne nisu male i penju se između 20.000,00 do 50.000,00 kuna za pravnu osobu, 5.000,00 do 40.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi i 5.000,00 do 30.000,00 kuna za obrtnika ili fizičku osobu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:29