PRAVO NA ZEMLJU

VIDEO: NASTAVAK SEOSKOG 'MAD MAXA' Počela jurnjava velikih strojeva, seljaci tijelima blokiraju put, specijalci i policija privode ljude!

Seljaci su nam kazali kako su ujutro policajci pregledavali njihova vozila zbog dojave da su naoružani
 Vlado Kos / CROPIX

NOVO 13.30 - Nešto iza 13 sati ponovno smo vidjeli iste scene kao i dan ranije nakon što su seljaci krenuli obrađivati njive. Radnici Osatine u tom trentku su svojim traktorima i istovarivačem krenuli u blokadu, pa smo ponovno vidjeli scene jurnjave velikih strojeva po njivi. Policija se rastrčala po nivi, pomogli su im i specijalci, a do sada je jedna osoba privedena. Neki su traktorima blokirali put i svom tijelima. U ovom trenutku na njivi je svojevrstan 'status quo' pri čemu 12 traktora stoji raštrkano po cijeloj njivi. Policija sada privodi još neke pojedince.

------------------

Krizna situacija na njivi kod Širokog Polja nastavljena je i u četvrtak, no ovaj put s puno više traktora i priključnih strojeva. Naime, iz tvrtke Osatina odlučili su poslati još 15-ak vozila i strojeva na spornu njivu kako bi spriječili poljoprivrednika Branka Zorića u planiranoj sjetvi.

Međutim, Zoriću je u pomoć priteklo još njegovih prijatelja tako da se u ovom trenutku na samoj njivi nalazi 12 traktora iz tabora seljaka i tri traktora te utovarivač Osatine.

Seljaci su s druge strane blokirali ulaz na poljski put koji vodi do njive tako da 15 traktora Osatine ne može prići njivi.









Danas je tu i puno više policajaca nego li jučer, a seljaci su nam kazali kako su ih ujutro policajci pretresali i pregledavali njihova vozila zbog dojave da su naoružani.

Nikakvo oružje nije pronađeno.

Zorić je, pak, najavio da on neće odustati od namjere da obavi sjetvu na njivi za koju smatra da na nju polaže pravo iako nema ugovor s državom. Naime, riječ je o njivi koja je dodijeljena Osatini, ali s njima još uvijek nije potpisan ugovor. Zorić tu odluku ne priznaje, kao ni tvrdnje iz Agencije za poljopriv. zemljište, da je on na ova 23 hektara ušao nelegalno i da ih već 2 godine nelegalno obrađuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23