STIGLA HLADNA CIKLONA

VIDEO: NEVRIJEME IZAZVALO KAOS U DALMACIJI Bura iščupala krov s autobusne stanice, kontejneri se nekontrolirano kreću ulicama, sve je puno smeća

Hanza Media, facebook

 

Najavljena hladna fronta svom je silinom stigla nad Jadran i Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu 150 km/h, pomalo iznenađujuće snažna bura puše na širem splitskom području. Na DHMZ postaji Split Marjan izmjereni su orkanski udari vjetra do 122 km/h, javlja Dalmacija danas.

Bura lomi grane i čupa iz korijena čitava stabla. Tako je bura srušila cijelo stablo na rivi u Kaštel Sućurcu, srušenih stabala ima na Marjanu, a jedna je grana pala u Ulici Table na Skalicama. U Ulici Domovinskog rata u blizini Westgate nebodera, bura je iščupala krov autobusne stanice.

 

Snažan vjetar digao je ogromne količine prašine u Kaštelima i ranim splitskim kvartovima.

- Ogromne količine prašine su u zraku, ljudi masovno zatvaraju prozore – javila je za Dalmaciju danas čitateljica Marija koja je sredinom dana prolazila kraj staračkog doma na Zenti. Čitatelji s istoka grada javljaju da se ogromne količine prašine dižu s Karepovca čije su površine posljednjih mjeseci nasute zemljom i pijeskom. Puno prašine ima i na Žnjanu.

FOTOGALERIJA: Nevrijeme u Splitu uzrokovalo je gužve u prometu, rušilo stabla...

 

Zbog orkanskih udara vjetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u zračnom prometu. Kako se može vidjeti na stranici Flightradar24, nekoliko zrakoplova koji su trebali sletjeti u Split posljednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Na internetskoj stranici splitske zračne luke, označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku. Primjerice, na Resnik još nije sletio zrakoplov iz Stuttgarta čije je planirano slijetanje bilo u 12.35 sati.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kontejneri se nekontrolirano kreću ulicama, promet je usporen u cijelom gradu, a ceste su pune prljavštine i lišća.

Čitatelj Slobodne je poslao snimku s novouređene zgrade Filozofskog fakulteta na Poljičkoj, na kojoj se vidi kako s krova lete komadi najlona koji su ostali od preuređenja i ugrožavaju prolaznike.

Problemi su i u pomorskom prometu. Trajekt iz Supetra s polaskom u 12,30 krenuo je s Brača s pola sata zakašnjenja.

 

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo