POKUŠAO SE BUNITI

VIDEO: OSTOJIĆ SPAŠAVA ANTI- PROSVJEDNIKA 'Zatražio sam nadzor nad postupanjem policije, nema prekršajne prijave'

'Zatražio sam nadzor nad postupanjem policijskih službenika prema Marku Grahovcu, a protiv istog nema podnošenja prekršajne prijave', objavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na svom privatnom Facebook profilu, koji je vidljiv i osobama koje mu nisu 'prijatelji' na toj društvenoj mreži.

Time je demantirao zagrebačku policiju koja je nešto ranije u četvrtak najavila prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv Grahovca, koji je priveden jer se drznuo prosvjedovati protiv nezaposlenosti mladih u neposrednoj blizini šatora u Savskoj, u kojemu nekolicina nezadovoljnih branitelja već mjesecima traži ostavke i prima uvažene goste, među kojima je u četvrtak bila i nova predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Grahovac je pred šator došao držeći bijele gaće u ruci i noseći natpise 'Ja imam PTSP od nerada', 'Ili posao ili kalašnjikov' i 'Karamarko, odi doma'.

U policiji su bili rekli da je muškarac vikao pa je priveden na prekršajnu obradu nakon čega je pušten, ali će biti prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira.

'Borim se s ove strane ceste, vi se borite s one strane ceste', rekao je prosvjednicima. Prema snimci s mjesta događaja, muškarac se porječkao s braniteljima koji prosvjeduju preko puta. Jedan muškarac pitao ga je 'koliko si bio u rovu', na što je odgovorio 'gdje je moj rat gospodine, želim ja u rat, želim se ja za nešto boriti'. Dodao je da ne podcjenjuje branitelje ni njihov doprinos već da se bori za mlade koji su pobjegli iz države.

Na dobacivanja što ne ode kod (premijera Zorana) Milanovića odgovorio je da neka HDZ vrati novac pa će biti za sve.

Prosvjednicima je zasmetao njegov transparent protiv predsjednika oporbenog HDZ-a Tomislava Karamarka, a nezadovoljni su bili i njegovom tvrdnjom da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović lagala i da nema veze s gospodarstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:55