ANKETA JUTARNJEG

VIDEO: PROMIŠLJANJA O SPOLU I RODU BOGA, ANALIZA ŽIVOTA ŽENA U TURSKOJ... Pogledajte što naše građanke i građani misle o Istanbulskoj konvenciji!

 
Dio građana koji je sudjelovao u anketi Jutarnjeg na temu Istanbulske konvencije
 Jutarnji.hr

Ratifikacija Istanbulske konvencije već tjednima je jedna od tema koja najviše zaokupljaju hrvatsku javnost. Stavovi političkih elita te raznoraznih aktivista - koji su prilično suprotstavljeni i izazivaju žestoke reakcije - većini vas su poznati.

Ali, što o konvenciji misle naše građanke i građani? Treba li je Hrvatska odmah ratificirati? Sa ili bez ograda, tzv. intepretativnih izjava? Kako bismo iz prve ruke saznali što građani misle o ovoj gorućoj temi i razumiju li uopće čime se Konvencija bavi, izišli smo na zagrebačke ulice.

Odgovori su, naravno, bili dosta raznoliki, bilo da je riječ o rodnoj ideologiji (osobito onoj u školama), priznavanju istospolnih zajednica ili nasilju nad ženama.

- Ja sam za one stare običaje - zna se da su u Istanbulu imali više žena, tako bi trebalo biti i sada! Isus Krist je bio muškarac! A tko je Bog? Kojeg je spola? - ovo su samo neka od razmišljanja Zagrepčanki i Zagrepčana.

Što su nam sve rekli o Istanbulskoj konvenciji, pogledajte u videu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:36