NAUTIČKA PATROLA

VIDEO: SPEKTAKULARNI PRIZORI IZ JEDNE OD OMILJENIH UVALA NA JADRANU Naš fotoreporter zaronio je u besprijekorno čisto more, evo što je sve snimio

 
uvala Sveta Mara
 Screenshot: YouTube Jutranji list

Nautička patrola, ploveća redakcija Jutarnjeg lista, u punom je zamahu. Posada na čelu s Mladenom Gerovcem uspješno odolijeva iskušenjima poput jake bure i krajnje nestabilnom vremenu na Sjevernom Jadranu, zbog kojeg nas je već dva puta dobrano "oprala" jaka nevera.

Na putu iz Supetarske Drage prema Rabu, odlučili smo svratiti u Svetu Maru, jednu od uvala koje su omiljene među nautičarima radi svoje tišine, čistoće mora i ljepote krajobraza. Htjeli smo se uvjeriti je li to uistinu tako. Doista, već na prvi pogled dočekalo nas je kristalno čisto, prozirno more, a s naše jedrilice Grandioso dno smo mogli vidjeti čak i pri dubini od petnaestak metara.

Vidjeli smo mnogo ježeva i trpova, morskih životinjica koje garantiraju da je more besprijekorno čisto. Kako bi se uvjerili u stanje podmorja, na teren smo poslali našeg brodskog ronitelja Srđana Vrančića, a on je pri dnu snimio spektakularne prizore. Tamo ga je dočekala i jedna lijepa, mala hobotnica, koju nismo previše uznemiravali. Riblji fond je raznolik, od pijevčića, glavoča, ušata, jata girica, pa i pokojeg fratra.

No, kako smo mi ipak na poslu, nije bilo mnogo vremena za uživanje, jer pred nama je dug put. Donosimo vam i video koji prikazuje djelić atmosfere na Grandiosu, odnosno našeg šefa patrole Gerovca koji u maniri nekadašnjih moreplovaca brodskim šestarom na nautičkoj karti mjeri udaljenost koja je pred nama do marine Šimuni na otoku Pagu. Pred nama je dug i neizvjestan put, a prognostičari kažu da bi nas tijekom plovidbe mogla uloviti vrlo jaka bura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:40