ODLUKA

VLADA NA ZATVORENOJ SJEDNICI SMIJENILA KONTROVERZNOG ČLANA SAVJETA ZA HRVATE IZVAN RH Razriješen čovjek kojeg povezuju s krajnjom desnicom u Argentini

 Bruno Konjevic / CROPIX

Na zatvorenome dijelu sjednice održane u četvrtak Vlada Republike Hrvatske imenovala je Damira Tuđana, dr. med. vet., za pomoćnika ministra poljoprivrede.

On na to mjesto dolazi umjesto Damira Agičića, koji je smijenjen nakon afere koju je otkrio Jutarnji list, odnosno nakon slanja spornog dopisa inspektorima o blažim kontrolama hrane uoči uskrsnih blagdana.

Vlada je donijela i Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kojom se razrješuje dosadašnji član Savjeta Esteban Mirko Hasenay, imenovan kao predstavnik hrvatskog iseljeništva/dijaspore za Argentinu.

Hasenaya se u medijima spominjalo zbog članstva u argentinskim organizacijama koje se povezuju s najekstremnijim pojedincima iz dijaspore. Govorilo se tako da je, između ostalog, na društvenim mrežama objavljivao fotografije sebe u majici s ustaškim pokličem 'Za dom spremni'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:31