I DRŽAVNI VRH ZGROŽEN

VLADA O INCIDENTU NA RIVI 'Najoštrije osuđujemo subotnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu' PREDSJEDNICA 'Huliganstvo je pošast'

 
Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, izjavio je u subotu za Hinu glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde u subotu nešto prije 14 sati napadnuta su na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Napala su ih petorica mladića, a jedan vaterpolist u tom je napadu lakše ozlijeđen.

- Vlada RH najoštrije osuđuje subotnji huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tijekom dana razgovarao je o okolnostima slučaja s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom - rekao je Milić Hini.

- Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti, napisala je na Twitteru predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Policija intenzivno poduzima radnje kako bi utvrdila sve činjenice i otkrila počinitelje ovog divljačkog napada.

Napad na beogradske sportaše osudili su i brojni sportaši te političari, među kojima su i župan Blaženko Boban te splitski gradonačelnik Krstulović Opara.

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Crvene zvezde najavili su da će zbog tog napada zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:11