DONESENA UREDBA

VLADA OSNOVALA URED BIVŠE PREDSJEDNICE Objavljeno na kojoj će lokaciji u Zagrebu Kolinda nastaviti karijeru te na što sve ima pravo: vozilo, vozača...

 
Kolinda Grabar-Kitarović
 FaH

Uredbom donesenom u četvrtak na sjednici Vlada je uredila osnivanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, koji će bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imati u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici u Zagrebu.

Na današnjoj 207. sjednici Vlade donesena je Uredba o Uredu predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, izvijestilo je Ministarstvo državne imovine te dodalo da će lokacija ureda biti na adresi Visoka 22.

"Vlada Republike Hrvatske na temelju zahtjeva predsjednika Republike Hrvatske kojem je prestala dužnost, donosi odluku o osnivanju Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti. U kratkom roku, nakon donošenja Odluke na Vladi, bit će Vam omogućen obilazak ureda bivše predsjednice", priopćeno je.

Bivšoj je predsjednici Ured dodijeljen na njezin zahtjev, a obavljat će stručne, analitičke, administrativne i tehničke poslove za potrebe bivše predsjednice.

Grabar-Kitarović, osim Ureda, prema Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ima pravo i na vozilo, vozača i dva državna službenika, a novac za plaće i ostale troškove osiguran je u proračunu.

Zagreb, 130115.
Visoka 22.
Drzavna rezidencija Visoka u koju je novoizabrana predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic najavila preseljenje svog buduceg ureda.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX
Državna rezidencija u Visokoj ulici u Zagrebu

"Kako bi se navedeno pravo predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti moglo u cijelosti ostvariti, Uredbom se uređuje osnivanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti te druga pitanja od važnosti za rad Ureda", rekao je ministar državne uprave Ivan Malenica.

Ministar državne imovine Mario Banožić novinarima je uoči sjednice rekao da će ured bivše predsjednice najvjerojatnije biti u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici. "Vjerojatno će jedan dio Visoke biti, nekakvih stotinjak kvadrata koje će fizički biti moguće odvojiti", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:49