ZAMJENE U SABORSKIM KLUPAMA

Vladimira Palfi Sinčić dala ostavku na dužnost saborske zastupnice, u Saboru će sjediti njezina stranačka kolegica Snježana Sabolek

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2019. u 13:09

Zagreb, 230318. Markov trg.
Sabor.
Konferencija za medije Kluba zastupnika Zivog zida o temi: Prava djece u Republici Hrvatskoj.
Na fotografiji: Vladimira Palfi Sincic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Vladimira Palfi Sinčić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je donijelo nekoliko odluka o zamjenama u saborskim klupama, među kojima je najzvučnija ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost.

Palfi Sinčić već je jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je nakon unutarstranačkog sukoba oko mandata u Europskom parlamentu, napustio Živi zid, a kako bi mandat ostao stranci, Palfi Sinčić podnijela je ostavku jer mandat nije moguće dva puta zamrznuti i prepustila ga stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Iz istog razloga zastupnički mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo