VREMENSKA PROGNOZA

VRAĆA SE LJETO! Ne dajte da vas idući tjedan zavaraju svježa i maglovita jutra, evo kolika će temperatura biti tijekom dana

 
 CROPIX

Iako je ovih dana bilo pljuskova i svježih večeri, slijedi nam još jedna 'runda' vrućina. Iako će jutra možda djelovati svježije i zbog magle, očekujte da će vam već u popodnevnim satima biti vruće, pa se nemojte uzaludno obući pretoplo zbog prohladnog jutra.

Za početak, nedjelja će već tijekom dana biti sunčana i topla, pa tako za sutra Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavljuje jutarnju maglu i temperature između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih, na moru od 17 do 22. No, kako će dolaziti popodnevni sati, tako će se temperatura na kopnu penjati na od 25 do 30 stupnjeva.

Vjetar će biti slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Duž obale će ujutro puhati slaba i mjestimice umjerena bura, poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar.

DHMZ
Prognoza za nedjelju, 9. rujna

U tom sunčanom i toplom tonu rujan se nastavlja. HRT javlja da će tako i idući tjedan u unutrašnjosti i dalje biti sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar slab, u Slavoniji još povremeno umjeren sjeverozapadni, a u unutrašnjosti Dalmacije ujutro i bura. Ujutro razmjerno svježe, pogotovo po kotlinama, a dnevna temperatura u porastu, pa će tijekom idućeg tjedna i dalje biti vrlo toplo.

Na moru će i dalje prevladavati sunčano vrijeme, ujutro uz slabu do umjerenu buru, a poslijepodne većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji na jugu može biti i jak. Temperatura na Jadranu također u blagom porastu, te će u poslijepodnevnim satima nerijetko biti vruće s oko 30 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:47