PANIKA U MOŠĆENICI

VUKOVI RASTRGALI STADO OVACA 'Dolaze do kućnih vrata, postali su opasnost i za ljude!'

PETRINJA - Sedamnaest ovaca rastrgali su vukovi početkom ovog tjedna u toru Marinka Dragaša u Mošćenici. Kako je riječ o prigradskom naselju, smještenom između Siska i Petrinje, stanovnici Ulice Kralja Tomislava bili su najprije iznenađeni, a potom i ustrašeni.

- Tko zna koliko vukova ima oko nas, kada se ne boje doći do samih kuća i hoće li se ubuduće zadovoljiti samo ovcama. Jesu li ljudi sigurni i što će učiniti vlasti da se stane na kraj ovim krvolocima kojih je očito sve više, jer ih mještani Mošćenice viđaju gotovo svakodnevno, posebno u blizini Kotar šume, koja se prostire tik do kuća, ali se u nju ne može zbog miniranosti. Jutarnji list već je pisao o napadu vukova na ljude kod Dvora, te stoku kod Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice.

'IMAMO PREVIŠE VUKOVA. TREBA IH POBITI' Lovci traže dozvolu za ubijanje

Lani su vukovi napali ovce također u Mošćenici, ali tada vlasnici nisu to prijavili nikome. Sada je Marinko Dragaš obavijestio policiju, a policija je, doznajemo u PU Sisačko-moslavačkoj, radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti izvijestila Zavod za javno zdravstvo, veterinarsku inspekciju, sudskog vještaka Ministarstva zaštite prirode i okoliša, te predstavnika nadležne lovačke udruge.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ističe kako će od resornog Ministarstva kulture zatražiti povećanje kvota izlova vukova, jer ih se očito previše nakotilo pa sada umjesto bogatstva i prirodne ravnoteže predstavljaju problem i opasnost za stoku i ljude.

- Očekujem pozitivan odgovor kao i obeštećenje od državnih tijeka gospodina Dragaša, kojem su vukovi rastragali 17 ovaca, rekao je Darinko Dumbović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:45