IZVRŠEN OČEVID

ZA POŽAR NA ZRĆU KRIV JE LJUDSKI FAKTOR Policija kaže da se sve moglo dogoditi zbog odbačenog opuška, bit će podnesena i kaznena prijava

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2019. u 10:46

Novalja, 160719.
Nocas oko 1 sat izbio je pozar u blizini plaze Zrce. Vatra je buknula u sumi iza kluba Kalypso, ali sam klub nije zahvacen pozarom. Pozar je jutros stavljen pod kontrolu, ali nije potpuno ugasen. Nitko nije ozlijedjen. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

Požar u blizini plaže Zrće

Policija smatra da je za veliki požar na području Novalje odgovoran "ljudski faktor".

- Izvršenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo ljudskom radnjom uslijed djelovanja otvorenog plamena ili odbacivanjem opuška, na plaži Caska koji se proširio borovom šumom na predio Zrća, kojom prilikom je opožareno 20 hektara šume, javili su iz PU ličko-senjske.

Navode da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, te će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Podsjetimo, požar je izbio nešto poslije 1 sat u noći, te nije bilo ozlijeđenih gostiju popularnog turističkog odredišta, kao ni vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo