KAZNENI PROGON

ZAGREPČANINA ĆE PROMETNI PREKRŠAJ SKUPO KOŠTATI Pokušao se izvući od kazne, uporno je policajcu gurao 200kn u ruku, sada mu prijeti i 8 godina zatvora

 
 Andreja Trpčić / HANZA MEDIA

Vozač koji je u utorak na zagrebačkom Gornjem Gradu počinio prometni prekršaj mogao bi odgovarati i kazneno jer je se od kazne bezuspješno pokušao 'izvući' guranjem u ruku dvjesto kuna policajcu, izvijestila je zagrebačka policija koja će 45-godišnjeg vozača prijaviti Uskoku zbog davanja mita.

Muškarca su u utorak oko 14 sati u Ulici Gornje Prekrižje zaustavili pripadnici interventne policije zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a on se s dvjesto kuna u rukama obratio policajcu i tražio da ga pusti.

Osumnjičenik je potom pokušao staviti novac u ruku policijskom službeniku koji ga je upozorio da time čini kazneno djelo, ali mu je on svejedno ponovno ponudio da uzme novac, kažu u policiji.

Protiv muškarca će biti podnijeta prijava Uskoku pa mu uz prekršajnu kaznu prijeti i kazneni progon zbog davanja mita za što je prema Kaznenom zakonu propisana kazna od jedne od osam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:58