BITKA ZA KLAIĆEVU

ZAOŠTRAVA SE SUKOB OKO IZBORA RAVNATELJA Dok za Bahtijarevića pacijenti pišu peticiju, kolega mu na sandučiću ostavio nimalo ugodnu poruku

 
 Domagoj Blažević / Hanza Media

“Od bolnice radiš privatnu prćiju! Uzalud ti peticija od roditelja kada te kolege mrze! Odlazi!”, sadržaj je poruke koja je jučer ujutro osvanula na ormariću doktora Zorana Bahtijarevića, za čiji su ostanak na mjestu ravnatelja Klinike za dječje bolesti Klaićeva u Zagrebu prije dva dana roditelji pokrenuli peticiju koju je u znak podrške do danas potpisalo gotovo tri tisuće ljudi.

Smiruje situaciju

No, sudeći prema poruci koja ga je dočekala na radnom mjestu nakon što se vratio s liječničkog simpozija u Ateni, netko od kolega odlučio je na takav način izraziti nezadovoljstvo time što je dr. Bahtijarević na čelu Klaićeve bolnice. Jasno mu je, kaže, da ga neki od kolega ne vole, no takav način izražavanja, za koji tvrdi da je i ispod razine vrtića, uopće ne želi komentirati.

- Znam tko je to napravio, prepoznajem njegov rukopis, no to je kolega od kojeg sam u više navrata inzistirao da radi svoj posao jer godinama ne zarađuje svoju plaću, pa smo već imali neugodnih situacija. Ali, mi smo akademska ustanova i ne bih htio da se sve ovo pretvori u slučaj jer smatram da je važnije da svatko radi svoj posao najbolje što može - poručio je dr. Bahtijarević i ponovio da je ponosan na silne poruke hvale i podrške roditelja i djece koji su potpisali peticiju za njegov ostanak na mjestu ravnatelja bolnice.

Sadržaj sporne poruke koja ga je dočekala na ormariću, kaže, više govori o osobi koja ju je napisala, nego o njemu.

Sporni uvjeti natječaja

- Analiziram i razmišljam o kritikama iz kuta osobe koja mi ih je uputila, no s obzirom na to da je kolega odlučio izraziti kritiku na takav način, mislim da tome ne trebam pridavati posebnu pažnju. Ništa me nije uznemirilo, samo ću nastaviti raditi svoj posao - istaknuo je šef Klinike za dječje bolesti.

Podsjetimo, Klaićeva bolnica raspisala je natječaj za ravnatelja na koji se dr. Zoran Bahtijarević iz proceduralnih razloga ne može javiti.

Naime, nema potrebno znanstveno zvanje da bi bio ravnatelj jedne takve ustanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:13