TRAŽIO GA CIJELI OTOK

ZAVRŠILA POTRAGA ZA NESTALIM MLADIĆEM S KORČULE Policiji su pomagali čak i vidovnjaci

 Cropix

Potraga za nestalim Korčulaninom Filipom Romićem obustavljena je. Zapravo, teren se više ne pretražuje ali policija i dalje prikuplja informacije o nestalom mladiću, pojašnjava Marija Gjenero iz PU Dubrovačko-neretvanske. Nažalost, do sada ništa konkretno nije pronađeno. Ukoliko policija dođe do određenih saznanja potraga će ponovno krenuti, kazala je Gjenero, javlja Slobodna Dalmacija .

Podsjetimo, dvadesetogodišnji Filip Romić je nestalo iz obiteljske kuće u korčulanskom naselju Soline 15 travnja, otkada mu se gubi svaki trag. U kući je ostavio mobitel i osobne dokumente, pa se pretpostavlja da nije napustio otok.

Stotine vatrogasaca, lovaca, pripadnika HGSS-a pretraživali su teren u široj okolici grada Korčule ali nisu naišli na nikakve tragove nestalog mladića.

Istraživalo se i podmorje te okolne jame i pećine ali bezuspješno, nestalom mladiću ni traga ni glasa. Posao tražiteljima otežavao je nepristupačan teren obrastao niskim raslinjem i makijom. Policija je koristila saznanja nekoliko vidovnjaka, koji su u početku govorili da je mladić živ i zatočen a zatim da više nije živ i da leži na dnu duboke jame. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja tako su se spuštali u četrdesetak metara duboku Bultinu jamu na Kokojevici ali mladić ni tu nije pronađen.

Misterioznost nestanka pojačava činjenica da je mladić u svojoj sobi ostavio osobne dokumente i mobitel. Da je namjeravao pobjeći od kuće, ponio bi te stvari sa sobom. Nikakava saznanja ne upućuju ni na mogući suicid, u istrazi su sudjelovali i psiholozi, koji su razgovarali s ocem i bratom, ali njih dvojica su potpuno odbacila takvu mogućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:46