PRILAGODLJIVI KARLOVAČKI HDZ-OVCI

Zbog Karamarka skinuli sliku šefice pa je vratili kad je došla. Kosor: Ozbiljno? Nisam vidjela!

Delegaciju za doček u Karlovcu predvodio je njezin protukandidat Darko Milinović
 Robert Fajt/CROPIX

KARLOVAC - Tek dvadesetak karlovačkih HDZ-ovaca dočekalo je predsjednicu stranke Jadranku Kosor u stranačkim prostorijama, ali je među njima bilo dvoje najvažnijih, predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić i predsjednik gradskog HDZ-a Damira Jelića.

Posebno za ovu prigodu na jedan od zidova na kojemu vise fotografije predsjednika HDZ-a vraćena je ona Jadranke Kosor, koje tamo nije bilo dok je program predstavljao njezin protukandidat Tomislav Karamarko, kojemu su povjerenje i službeno dali karlovački HDZ-ovci. Komentar na spornu sliku bio je neizbježan.

- Hahaha! Nije moguće, nisam vidjela, ha, ha! Ozbiljno? Valjda je to skinuto da gospodin Karamarko uđe unutra. Možda ne bi da je vidio moju fotografiju.

Ne znam, to pitanje morate postaviti predsjedniku gradskog i županijskog odbora, oni znaju odgovor. Nije mi važno ako se slike skidaju ili stavljaju - rekla je Kosor.

Kosor u Gospiću: Petorica muškaraca nasrnula su prvenstveno na mene. Mislim da sam ja primila najviše uvreda

KARLOVAC - Vodeći lički HDZ-ovci nastojali su džentlmenski dočekati svoju stranačku predsjednicu, iako taj susret nije bilo ni približno srdačan u odnosu na dosadašnje. Delegaciju za doček predvodio je njezin protukandidat na predstojećim stranačkim izborima dr. Darko Milinović, te dvojica njegovih najbližih suradnika, lički župan Milan Jurković i gospićki gradonačelnik Milan Kolić. Došlo je četrdesetak delegata, polovica od izabranih, jer su ostali na Bleiburgu ili zaokupljeni privatnim obvezama.

Župan Jurković svojoj donedavno najdražoj predsjednici još prije nekoliko godina nadjenuo je ima Vila Velebita koje bi koristio u ovakvim prigodama, a dočekivao bi je redovito uz buket cvijeća i poljubac. Sve je to danas u Gospiću izostalo. Prije sastanka sjeli su svi zajedno na piće u kafić naslonjen na gospićki KIC, gdje su kasnije sastančili. Pričali su o naoblaci nad Gospićem. Milinović je kurtoazno pitao svoju stranačku šeficu gdje je danas još bila, a ona mu je odgovorila: u Karlovcu.

U njezinoj su pratnji bili najbliži suradnici Vladimir Šeks i Mario Plenković. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a izjava predsjednice Kosor novinarima dvosmislena.

- Moramo se predstavljati svojim programom, ali isto tako i svojim bografijama i imovinskim karticama. Ja imam stan od 89 kvadrata, mali garažu, auto čak nemam više, nešto ušteđevine i mogu dokazati da sam to stekla od plaće. Inzistirat ću na više iskrenosti, otvorenosti, kao što vidite neki koji danas žele biti predsjednici HDZ-a govore o nekim mojim manama ili propustima, a zanimljivo je da to nikada nisu meni rekli ni na jednom stranačkom sastanku - rekla je Kosor dodajući da je dosada zadovoljna kampanjom.

- Naravno nisam zadovljna onime što se meni dogodilo, a to je da su prije svega petorica muškaraca nasrnula prvenstveno na mene, mislim da sam ja primila najviše uvreda, dosta je bilo ponižavanja ali kao što vidite sve sam izdržala. Prvi njihov cilj je bio da ja odustanem od kandidature i to se nije dogodilo. Idem hrabro u nedjelju na sabor. Moja dužnost je osigurati da svaki naš član može glasati sam po svojoj savijesti, da nikom i nikakvom lokalnom šerifu stranačkom ne mora i nesmije polagati račune - poručila je Kosor.

Kaže da je napravila najavila u rujnu, “znači jačati demokratske procese jer zamislite da se Ivi Sanaderu javilo PET kandidata za predsjedničko mjesto ili za zamjenika.” Ipak smo napravili veliki korak naprijed. Ona očekuje potporu, čak i od ličkih delegata. - Očekujem da svatko glasa sam sa sobom bez pritisaka u tajnom glasovanju, očekujem odličnu potporu. Mislim da će i u ovoj županiji ljudi cijeniti to što sam napravila , dakle da sam preuzela vodstvo stranke u nemogućim uvjetima, da sam se borila, da nisam odustala, otišla, da sam stranku i državu zatekla doslovce na koljenima , da sam se pokrenula gospodarski oporavak, da sam završila pregovore i da sam se žestoko borila protiv korupcije - zaključila je. (Mario Pušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:48