NOVE OKOLNOSTI

ZBOG KORONAVIRUSA ODGOĐEN NIZ DOGAĐAJA U HRVATSKOJ Neće se održati Dani arhitekata, Festival Monte Librić, koncert En ten tini u Lisinskom...

Dvorana Vatroslav Lisinski
 Bjanka Kadic / Alamy / Profimedia

Zbog opasnosti od koronavirusa, odgođeni su Dani arhitekata 4.0 na kojima je krajem tjedna u Šibeniku trebalo sudjelovati više od 500 hrvatskih arhitekata, a odgođen je i Festival dječje knjige Monte Librić te koncert En ten tini u Lisinskom.

Hrvatska komora arhitekata, organizator Dana arhitekata, odgodila je taj najveći stručni skup arhitekata u Hrvatskoj nakon što je šibensko-kninski Županijski stožer Civilne zaštite u utorak poslijepodne donio odluku o otkazivanju svih događaja na otvorenome i u zatvorenom prostoru.

"Svjesna važnosti suzbijanja nadolazeće zaraze koronavirusom u Hrvatskoj i opasnosti od njezinog širenja, Hrvatska komora arhitekata je, odgovorno podržavajući svaku aktivnost za zaustavljanje širenja zaraze, odmah donijela odluku o odgađanju Dana arhitekata", stoji u priopćenju.

O novom datumu konferencije i o ostalim pojedinostima Komora će izvijestiti u sljedećim danima. Svima je zahvalila na razumijevanju zbog tih neplaniranih, kriznih okolnosti i zamolila sudionike Dana arhitekata i članove za strpljenje.

Odgođen je i 13. festival dječje knjige Monte Librić / Festival del libro per ragazzi.

Nakon što je istarski Županijski stožer Civilne zaštite uveo najoštrije mjere borbe protiv koronavirusa i do 14. travnja otkazao sve javne događaje u Istri, Udruga Sa(n)jam knjige u Istri i Zajednica Talijana Pula / Comunità degli Italiani di Pola, organizatori Festivala dječje knjige Monte Librić / Festival del libro per ragazzi, koji se 13. put trebao održati sljedeći mjesec, donijeli su tešku, ali jedinu racionalnu odluku da se ta manifestacija odgodi.

"Svjesni da bi održavanje Monte Librića u sadašnjim uvjetima moglo biti potencijalna opasnost za zdravlje svih sudionika, a posebice vođeni odgovornošću prema djeci i njihovim obiteljima, odlučili smo odgoditi naše susrete za neko bolje i zdravije vrijeme", istaknuli su organizatori, dodajući da će o naknadnom terminu festivala, koji će, kao i proteklih godina, upriličiti u Zajednici Talijana Pula – Circolo / Comunità degli Italiani di Pola – Circolo, javnost biti pravodobno obaviještena.

"Proljetni En ten tini u Lisinskom", koji se trebao održati 5. travnja u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" također je odgođen sukladno preporuci Stožera civilne zaštite da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. Novi datum koncerta je 7. lipnja pa već kupljene ulaznice vrijede i za novi datum, a oni koji žele povrat novca mogu se javiti na info mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na blagajnu Lisinskog.

Organizatori najavljuju da će u lipnju nastupiti veseli i raspjevani dječji zborovi, mali solisti, plesne skupine i super cool plesne točke. Gost pjevač bit će Bojan Jambrošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 11:08