ZAPELI PREGOVORI

Zbog loših odnosa sa Gradom Varaždinom, Davor Patafta odlučio podijeliti 450 otkaza i preseliti proizvodnju iz Varaždina

    AUTOR:
    • Luka Špac

  • OBJAVLJENO:
  • 06.03.2012. u 16:32

CROPIX

VARAŽDIN - Nakon što su „zapeli“ pregovori između Grada Varaždina i kompanije T7 oko ugovora koje su Grad i T7 Grupa sklopili za vrijeme mandata bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, poduzetnik i vlasnik T7 Grupe Davor Patafta najavio je da će podijeliti 450 otkaza u svojim tvrtkama i preseliti proizvodnju van Varaždina.

Patafta je za ponedjeljak navečer sazvao izvanrednu skupštinu tvrtke T7 VIS, koja zapošljava 415 radnika, na kojoj je dat mandat Upravi tvrtke da podijeli otkaze i do 30. lipnja preseli proizvodnju van Varaždina, na područje "gdje su uvjeti odnosa s lokalnom zajednicom puno bolji". Patafta isto namjerava učiniti i sa tvrtkom Patting koja zapošljava 35 zaposlenika.

Doznali smo to od samog Patafte koji nam je rekao da više ne može i ne želi trpjeti „flagrantno kršenje i neizvršavanje ugovornih obaveza“ prema njegovim tvrtkama od strane Grada Varaždina i da je zato odlučio iseliti proizvodnju u neko drugo mjesto.

- Odnos Grada Varaždina prema T7 Visu kao lokalnom poduzetniku nije primjeren i T7 Vis neće pristati na nikakve ucjene gradonačelnika Habuša, nego će svoje interese i interese banaka i vjerovnika zaštititi na drugi način i sudskim putem - rekao nam je Patafta.

Odnos između novog gradonačelnika Gorana Habuša i poduzetnika Davora Patafte i njegovih tvrtki „zapeo“ je na ugovorima koji su sklopljeni između Grada i T7 Grupe u vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Čehoka. Radi se o ugovorima za kupnju zemljišta za poticanu stanogradnju, ugovora o suradnji u razvoju varaždinskog aerodroma i ugovoru o zbrinjavanju otpada u Pataftinom pogonu za mehaničko-biološku oporabu otpada. S obzirom da su zbog svih tih ugovora, zbog sumnje u nezakonitosti, Patafta i Čehok sredinom prošle godine uhićeni, novi gradonačelnik Habuš ih je dolaskom na vlast prestao ispunjavati dok se ne dokaže da su sklopljeni na zakonit način.

Izdvajamo