UZAVRELA ATMOSFERA

ŽELJKO GLASNOVIĆ U SABORU ZAMALO FIZIČKI NASRNUO NA HSS-ovca Urlao je da je kameleon, gnjida i majmun, te krenuo prema njemu, Radin zvao stražu

 
 Screenshot/Twitter

U Saboru je u četvrtak tijekom rasprave zamalo došlo do fizičkog obračuna između nezavisnog Željka Glasnovića i Željka Lenarta iz HSS-a, prenosi HRT.

Tijekom svojega izlaganja Željko Glasnović se osvrnuo na pitanje korupcije u Hrvatskoj. Žestoko je kritizirao i HRT i emisije koje se prikazuju. Istaknuo je da se radi o cenzuri i prividu demokracije, a potom se osvrnuo i na situaciji u državi.

- Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?, govorio je Glasnović, a potom se žestoko obrušio na Željka Lenarta iz HSS-a koji mu je nešto dobacio iz saborske klupe.

- Dobro prijatelju, dobro znam, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida.

Lenart je nakon Glasnovićeva izlaganja rekao da se radi o povredi Poslovnika.

- Povrijeđen je članak 238. Gospodin Glasnović mene vrijeđa kao zastupnika. U mojoj obitelji nitko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi.

Na to mu je Glasnović počeo dobacivati "da je majmun" te ustao iz klupe i gotovo fizički na njega nasrnuo. Cijelu je situaciju nastojao smiriti Miro Bulj.

Također, predsjedavajući Furio Radin je neuspješeno pokušavao smiriti tenzije da bi u nekom trenutku zamolio saborsku stražu "da razdvoji zastupnike".

Glasnović se potom vratio u klupu.

- Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor. Sjednite, prekinimo s time, povikao je Radin u polupraznoj sabornici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:59