'NEKA SE ZATRE'

Zlatko Sudac: Prokleta bila parola 'tko je jamio, jamio je'

 Danijel Tuškan / CROPIX

KARLOVAC - Molimo za iskrenost u hrvatskom društvu, za čisto i otvoreno srce, za poštenje. I nek se zauvijek iskorojeni iz našeg društva pravilo "tko je jamio, jamio". Proklete bile takve parole! Živjet nam je ljudi! Pa sutra je naše vrijeme - zavapio je velečasni Zlatko Sudac pred okupljenim građanima na predstvaljanju knjige dr. Zdravka Tomca 'Obraćenje - od komunista do vjernika'.

Dvorana Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' bila je pretijesna da primi sve koji su pohrlili na promociju nove knjige na kojoj je karizmatik izvedbom pjesme "Otiš'o je otac moj polako" autora knjige i brojne goste natjerao u plač.

- Ako danas u jednoj maloj zemlji koja nema ni pet milijuna stanovnika ne možemo naći zajedničke stavove oko bitnih pitanja, a što ćemo sutra kad dođu veća iskušenja? Iskustvo dr. Tomca je njegovo osobno iskustvo i ja mu zahvaljujem što je imao hrabrosti progovoriti u ovom tako prestrašenom, izmanipuliranom i lažljivom društvu. Prestanite ljudi razmišljati tuđim glavama. Razmišljajte svojim iskustvom života - poručio je u govoru nabijenom emocijama velečasni Zlatko Sudac. Sudac je okupljene pozvao da se prestanu opterećivati pojmovima partizan, ustaša, četnik, ovim ili onim nacionalizmom jer, kako je rekao, u svim strankama, vladinim, nevladinim i crkvenim strukturama te braniteljskim udrugama ima žita i kukolja.

- Preko 90 posto stanovnika ove zemlje su deklarirani rimokatolici. Prema tome bi ovom državom morali teći med i mlijeko, ali nije tako. Počnimo otvarati srce i nadilaziti terminologiju koja bi u nama pobuđivala nešto što nas definitivno neće otvoriti svijetu - rekao je Sudac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:56