IMA TRI RAZLOGA

ZORAN MILANOVIĆ ŽESTOKO NAPAO VLADU ZBOG DATUMA IZBORA 'Lopovluk i sramota! Plenkoviću je cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.11.2019. u 15:49

Zagreb, 170619.
Novinarski dom.
Zoran Milanovic odrzao je konferenciju za medije nakon sto je predsjednistvo SDP-a podrzalo njegovu kandidaturu za predsjednika drzave.
Na fotografiji: Zoran Milanovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Zoran Milanović

 

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirao je danas poslijepodne odluku Vlade da prvi krug predsjedničkih izbora za 22. prosinca.

Ovu odluku Milanović naziva lopovlukom i sramotom ponudivši tri razloga za svoju tvrdnju.

"Prvo, HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu - kada se u Hrvatsku još nisu vratili svi koje je HDZ potjerao u Irsku - tako i 5. siječnja kada je više od 100.000 birača s obiteljima i djecom na odmoru za koji su štedjeli cijelu godinu i neće se moći vratiti u Hrvatsku na glasanje u drugom krugu.

Drugo, svjesno se ubija kampanju za drugi krug tempirajući je u vrijeme blagdana kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje.

Treće, odstupa se od prakse i pravila kojih se držala i Plenkovićeva politička majka, Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine", napisao je Milanović na Facebooku.

Za kraj poručuje:

"Plenkoviću je cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku. I baš zato - pobijedit ću!", piše Milanović.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo