Platili 59 milijuna kuna

Poljski državni fond kupio devet posto Luke Rijeka

Rijeka, 200215. Na kontejnerski terminal Brajdica stigao je brod Gerda Maersk (duljine 367 metara), najveci kontejnerski brod u povijesti rijecke luke. U tvrtki Jadranska vrata (AGCT - Adriatic Gate Container Terminal) odrzana je press konferencija povodom predstavljanja novog tjednog servisa koji ce povezivati Rijeku sa lukama Dalekog istoka. Na fotografiji: brod Gerda Maersk na kontejnerskom terminalu Brajdica Foto: Tea Cimas/CROPIX
Poljski državni fond FEZ, čija je zadaća pružanje podrške tvrtkama koje se šire u inozemstvo, kupio je od poljske logističke tvrtke OT Logistics 8,75 posto dionica Luke Rijeka za 59 milijuna kuna, priopćili su iz tog fonda.

To je iznos koji odgovara OTC transakciji na Zagrebačkoj burzi 29. prosinca, s više od 1,2 milijuna dionica Luke Rijeke (8,75 posto) po cijeni od 50 kuna po dionici. Transakcija je sastavni dio sporazuma o suradnji FEZ-a i OT Logisticsa kojim se ograničava prodaja i terećenje dionica Luke Rijeka tijekom sedmogodišnjeg razdoblja. Nakon nje OT Logistics s partnerima kontrolira 50,56 posto udjela u Luci Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40