SVIJET

'AKO S NAMA KRENETE U RAT, IZBRISAT ĆEMO VAŠU DRŽAVU!' Nakon što je u zadnji čas otkazao napad, Trump je ponovno zaprijetio Iranu

Američki F/A-18E Super Hornet avioni i Donald Trump
 Carlos Barria / Profimedia, Alamy / Reuters

Predsjednik Donald Trump izjavio je kako ne želi rat, ali je upozorio Iran da će se suočiti 's potpunim uništenjem' ako dođe do sukoba, piše BBC.

Za NBC je u petak kazao kako su Sjedinjene Države otvorene za razgovore, ali i da neće dopustiti Iranu da razvija nuklearno oružje.

Također je pojasnio i svoju posljednju odluku, da opozove već iniciran napad na ciljeve u Iranu kao odgovor na rušenje njihove bespilotne letjelice ovog tjedna, jer mu je bilo rečeno da bi u tim napadima život moglo izgubiti oko 150 ljudi.

“Nije mi se svidjela ta činjenica. Nisam mislio da je to proporcionalno rušenju naše letjelice”, rekao je Trump.

Teheran tvrdi da je američka bespilotna letjelica ušla u iranski zračni prostor u četvrtak rano ujutro, za što navodno imaju i neoborive dokaze, dok SAD tvrde kako je 130 milijuna dolara vrijedna letjelica srušena u međunarodnom zračnom prostoru.

Napetosti između dviju zemalja rastu od kad su Sjedinjene Države optužile Iran za napade na naftne tankere u Omanskom zaljevu, dok je Iran najavio da će uskoro premašiti međunarodno dogovorene granice svog nuklearnog programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:50