SKANDALOZNE PORUKE

AMERIČKA LIJEČNICA DOBILA OTKAZ NAKON NIZA ANTISEMITISTIČKIH IZJAVA 'Namjerno bih Židovima davala pogrešne lijekove! Izrael je kriv za sve...'

 
 Facebook, Profimedia

Mlada liječnica je izgubila posao u jednoj bolnici u američkom Clevelandu nakon što je na društvenim mrežama objavljivala niz antisemitističkih poruka. U njima je, među ostalim, rekla da bi Židovima namjerno davala pogrešne lijekove, javlja Independent.

Klinika u Clevelandu u Ohiu priopćila je da je svjesna njezinih komentara na društvenim mrežama. Dodali su da ta liječnica, Lara Kollab, nakon toga više nije njihova zaposlenica.

27-godišnjakinja koja je tamo radila kao stažistica između srpnja i rujna prošle godine. Lokalni mediji i novine The Times of Israel prenose da je već ranije objavljivala slične antisemitističke poruke. Tako je, primjerice, još 2012. godine navodno na Twitteru objavila da bi namjerno davala svim Židovima pogrešne lijekove, pritom za Židove koristeći arapsku riječ 'yahood'. Pritom je Židove usporedila sa psima i rekla da je Holokaust zapravo pretjeran i da nije bilo tako.

2011. je pak na Twitteru objavila da krivi Izrael za sve što ne valja i dodala da 'će Allah ubiti Židove'.

Te je njezine poruke otkrila i javno objavila web stranica Canary Mission, koja inače javno proziva stručnjake koje smatra antisemitističkima ili antiizraelskima.

Od tada je Kollab ugasila sve svoje društvene mreže na kojima je bila aktivna: Facebook, Twitter i Linkedin.

'Jedna od najzlobnijih i najsramotnijih antisemitističkih objava koju sam vidio. Liječio sam mnoge ljude koji su me mrzili zbog toga što sam Iranac i Židov, no uvijek sam činio sve što mogu za pacijente, neovisno o tome kako oni gledaju na mene. To znači naša liječnička zakletva. No ona, koja radi u bolnici u Clevelandu želi ubijati Židove trujući ih pogrešnim lijekovima. Trebalo bi istražiti njezinu liječničku dozvolu i to odmag. Zaista sam zabrinut da bi mogla naštetiti brojnim židovskim pacijentima', napisao je liječnik Afshine Emrani na Facebooku i kasnije dodao da je Lara Kollab otpuštena iz klinike u kojoj je radila, njezino se sveučilište službeno ispričalo, a ona više neće moći dobiti posao u medicini.

Bolnica u Clevelandu je priopćila da je ona bila njihova zaposlenica prošle godine između srpnja i rujna.

'Ta uvjerenja ni na koji način ne odražavaju uvjerenja naše organizacije. Mi u potpunosti prihvaćamo raznolikost, uključenost i kulturu sigurnosti i poštovanja u cjelokupnom zdravstvenom sustavu', priopćeno je za Independent iz te bolnice.

Prema javnim podacima, njezina je liječnička licenca i dalje aktivna, a ističe 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:30