SMRTONOSNE INICIJACIJE

Amerika zgrožena smrću dvojice studenata, obojica su samo htjeli postati članovi bratstva

Druga smrt u dva tjedna povezana s obredom inicijacije pokrenula je istragu nad jednim od najkontroverznijih aspekata američkog studentskog života
 Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia

Druga smrt u dva tjedna povezana s obredom inicijacije u američkim bratstvima pokrenula je istragu nad jednim od najkontroverznijih aspekata američkog studentskog života.

Stone Foltz (20) student ekonomije na državnom sveučilištu Bowling Green u Ohiju, preminuo je u nedjelju navečer u bolnici, tri dana nakon što su ga članovi bratstva Pi Kappa Alpha odveli u njegov stan nakon cijele noći konzumacije alkohola.

Stone je popio „obilnu količinu alkohola”, izjavio je Sean Alto, odvjetnik koji zastupa njegovu obitelj. U trenutku kad su njegovi cimeri zvali hitne službe, Stone je već bio u „teškom stanju”, piše Times. Stavljen je na aparat za održavanje na životu, ali se nikad nije oporavio.

Studenti Sveučilišta prosvjedovali su jutros ispred kuće bratstva, nakon čega su marširali do ureda sveučilišne uprave. Zahtjevi koje je sastavila jedna skupina studenata uključuju trajno protjerivanje bratstva Pi Kappa Alpha sa Sveučilišta.

„Smrt Stonea Foltza je tragedija”, rekao je Alto, "U ovom trenutku prikupljamo sve činjenice koje su dovele do njegove prerane smrti i ne želimo komentirati špekulacije."

Sveučilište je privremeno suspendiralo njihov ogranak bratstva Pi Kappa Alpha, dok se čekaju rezultati policijske istrage. Matična organizacija bratstva tvrdi da se radi o „navodnom incidentu hazinga povezanim s alkoholom na događaju izvan kampusa”.

Hazing je ceremonija inicijacije koja se često povezuje s američkim studentskim bratstvima, a uključuje nerijetko opasne radnje, poput konzumacije velike količine alkohola i bullyinga, kako bi novi član bio primljen u bratstvo.

Sveučilište Bowling Green otvorilo je „punu istragu” o tome koliko su bratstva i sestrinstva u skladu s politikama kampusa koja zabranjuju hazing.

Foltzova smrt dogodila se manje od četrnaest dana nakon što je 19-godišnji Adam Oakes, student prve godine na Sveučilištu Commonwealth Virginia, pronađen mrtav na sofi u zgradi bratstva Delta Chi. Njegova obitelj zatražila je neovisnu istragu o smrti za koju smatraju da je posljedica ceremonije inicijacije.

Prema podacima koje je prikupio Hank Nuwer, profesor novinarstva na Franklin College u Indiani, od 1838. godine u Sjedinjenim Američkim Državama više od 200 studenata umrlo je od nesreća povezanih s hazingom. Trovanje alkoholom najčešći je uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:20