IZDALI UPOZORENJE

Amerikanci su upozorili Putina što će se dogoditi? Rusi: ‘Morat ćete odgovoriti na brojna pitanja...‘

Ruski neovisni medij Meduza javlja da je Putin odbacio upozorenja američkih diplomata da postoji opasnost od terorističkog napada

Teroristički napad u Moskvi

 Stringer/Afp

Predstavnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa, desničarske paravojne postrojbe koja je izvršila napade na području Belgoroda, negiraju bilo kakvu umiješanost u teroristički napad u Moskvi. ‘Naravno, ovo definitivno nismo mi‘, rekao je njihov glasnogovornik za Novaja Gazeta Europe.

I Legija Sloboda Rusiji, još jedna paravojna ruska postrojba koja podržava Ukrajinu i sudjelovala je u nedavnim napadima u ruskim regijama Belgorod i Kursk, odbacila je odgovornost za napad. U priopćenju je skupina okrivila Vladimira Putina i ruske sigurnosne službe za organiziranje ‘operacije pod lažnom zastavom‘. Sibirski bataljun, treća ruska oružana skupina koja je sudjelovala u prekograničnim napadima na ruski teritorij, također je zanijekala da ima išta s napadom.

Sve tri organizacije deklariraju se kao Rusi koji se bore protiv politike i vladavine Vladimira Putina i kremaljskih elita.

Ruski neovisni medij Meduza javlja da je Vladimir Putin u utorak odbacio upozorenja američkih diplomata da postoji neposredna opasnost od terorističkog napada na mjestu velikog okupljanja građana u Moskvi. Ruski predsjednik nazvao je upozorenja ‘otvorenom ucjenom‘ Zapada i pokušajem ‘zastrašivanja i destabilizacije našeg društva‘, kako prenosi Meduza.

Ruski list Kommersant javlja večeras kako je rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da su Sjedinjene Države trebale odmah Moskvi prenijeti informacije o terorističkom napadu, ako su ih imale.

Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN-u kaže da Washington mora odgovoriti na "mnoga pitanja", pozivajući se na upozorenje američkog veleposlanstva u Moskvi o terorizmu izdano ranije u ožujku, javlja Meduza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 21:17