NAPAD

Automobil bomba ubio 8 ljudi u kolumbijskoj policijskoj akademiji

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2019. u 18:14

Police and security personnel work at the scene where a car bomb exploded, according to authorities, in Bogota, Colombia January 17, 2019. REUTERS/Luisa Gonzalez
REUTERS

 

Automobil bomba eksplodirao je u četvrtak u policijskoj akademiji u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti pri čemu je poginulo najmanje 8 osoba, dok je 10 ranjeno, rekle su vlasti.

Bomba je eksplodirala u Policijskoj akademiji General Santander južno od Bogote, rekao je gradonačelnik Enrique Penalosa novinarima.

Ministarstvo obrane navodi da je poginulo osam ljudi. Vlasti nisu odmah rekle, jesu li mrtvi i ranjeni policajci ili civili.

Police and security personnel work at the scene where a car bomb exploded, according to authorities, in Bogota, Colombia January 17, 2019. REUTERS/Luisa Gonzalez
REUTERS
 

Kolumbijski predsjednik Ivan Duque rekao je da se vraćao u glavni grad sa zapada zemlje, gdje je bio na sastanku o sigurnosti te je zapovijedio sigurnosnim snagama da nađu počinitelje i privedu ih pravdi.

"Svi Kolumbijci odbacuju terorizam i ujedinjeni su kako bi mu se suprotstavili", napisao je na Twitteru kolumbijski predsjednik.

Police work close to the scene where a car bomb exploded, according to authorities, in Bogota, Colombia January 17, 2019. REUTERS/Luisa Gonzalez
Luisa Gonzalez / REUTERS
 

Nije bilo riječi o tome tko bi mogao stajati iza napada. Građanski je rat trajao u Kolumbiji desetljećima, ali je mirovni sporazum s FARC-om (Revolucionarne oružane snage Kolumbije) potpisan 2016., čime je okončano najgore nasilje.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju hitnu pomoć i ostatke zapaljenog vozila na parkiralištu policijske akademije.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo