PRISJELO JOJ PUTOVANJE

'BILA SAM MLADA I GLUPA SPONZORUŠA...' Glamurozna mula rasplakala se na sudu saznavši kaznu za šverc kokaina: 'Rekli su mi samo da izgledam lijepo...'

 
Isabella Lagacé (lijevo) i Melina Roberge (desno)
 Instagram

Mlada Kanađanka Melina Roberge (24) rasplakala se u srijedu na australskom sudu u Canberri nakon što je osuđena na osam godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja kokaina vrijednog oko 16 milijuna dolara. Droga je pronađena u prtljazi na luksuznom kruzeru.

Na suđenju se Melina Roberge jednostavno 'raspala' jer joj je u jednom trenutku prijetila i kazna doživotnog zatvora u australskom zatvoru a sve zbog 'selfija na egzotičnim lokacijama koje je postavljala na Instagramu u potrazi za lajkovima i pažnjom na 17 tisuća dolara vrijednom odmoru koji si nije mogla priuštiti'.

Inače, uz nju osuđene su još dvije njene zemljakinje za krijumčarenje 95 kilograma kokaina na luksuznom kruzeru Sea Princess u čijim su kabinama policijski psi 29. kolovoza 2016. nanjušili drogu. Kanađanke su bile na sedmotjednom kruzingu koji je krenulo iz Velike Britanije a završilo u Australiji.

Roberge neće imati mogućnost pomilovanja najmanje 4 godine i 9 mjeseci, kada će je najvjerojatnije deportirati u Kanadu.

Sutkinja Kate Traill nije imala milosti, a u obrazloženju presude pojasnila je 'kako je zbilja tužno da njena generacija može počiniti kriminalno djelo u potrazi za lajkovima'.

- Zaveo ju je glamoruzni životni stil i mogućnost da se na Instagramu hvali fotografijama sa svih krajeva svijeta. Željela je da drugi budu zavidni na njenom životnom stilu. Sumnjam da je i dalje tako..., kazala je sutkinja.

Roberge se tako pridružila Isabelli Lagacé (29) koja je dobila 7 i pol godina zatvora, dok treća suučesnica Andre Tamin (65) očekuje presudu u listopadu.

Lagacé je na sudu rekla kako je pristala na krijumčarenje zbog dugova koje je imala u Kanadi, dok je Roberge odbijala krivicu sve do nekoliko dana prije početka suđenja. Onda je napokon priznala da ju je regrutirao bogati stariji Kanađanin kojeg je identificirala kao 'sponzora' no odbila je reći njegovo pravo ime kako njena obitelj ne bi imala problema. Stariji gospodin obećao joj je besplatni odmor u zamjenu za 'uslugu'.

- U to sam vrijeme bila mlada, glupa žena i težila sam površnim stvarima. Uništila sam toliko ljudi. Svog sponzora upoznala sam 2015. i počeli smo intimnu vezu, iako sam radila kao escort dama za njega. Tek 2016. kada smo bili u Maroku pozvao me da krijumčarim drogu za njegu. Samo sam trebala izgledati lijepo i poslužiti kao mamc dok se pravo krijumčarenje odvijalo ispod palube. Obećali su mi kartu, 4.000 tisuće eura i još nešto gotovine kada se vratimo doma, ispričala je na sudu Roberge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:10