VELIKA HAJKA

'BIO SAM U POLICIJI 41 GODINU I NIKAD NISAM VIDIO OVAKVU POTJERU' Zbog lova na kriminalce zatvoren najveći most u Danskoj, policija poziva na oprez

 
 Profimedia, Alamy

Zbog policijske potjere neko je vrijeme bio zatvoren most koji vodi prema danskom najvećem i najnaseljenijem otoku, piše BBC. Policija lovi troje ljudi povezanih s ozbiljnim zločinom koji bježe u crnom Volvu švedskih registarskih oznaka.

Švedske novine Aftonbladet javlja da se dogodilo i kidnapiranje. Veliki Great Belt most u Danskoj bio je potpuno zatvoren za sav promet, a zbog potjere je poremećen i promet trajekata.

Policija upozorava sve građane da se ne približavaju ljudima u Volvu V90, registracije ZBP 546.

'Vidite li ovaj automobil, smjesta obavijestite policiju', stoji u službenom priopćenju.

Policija opremljena dugim cijevima zaustavlja vozila na autocesti zapadno od glavnog grada Kopenhagena, smještenog na otoku Zealandu. Uočene su i policijske patrole s psima te helikopteri.

'Bio sam pripadnih danske policije više od 41 godinu i nikad nisam vidio ovakvu operaciju', rekao je bivši član danske obavještajne službe, Hans Jorgen Bonnichsen.

Mediji nagađaju da će sama potjera još potrajati, iako su u međuvremenu Oresund most i Great Belt most, koji povezuju Dansku i Švedsku, ponovno otvoreni za promet.

Policija Kopenhagena na Twitteru je objavila da je otvorena i željeznička postaja glavnoga grada Danske kao i trajektna linija Elsinore-Helsingborg.

Detalji o bjeguncima kao i o njihovom zločinu nisu objavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:27