VIZIJA 21. STOLJEĆA

BIVŠI SOVJETSKI ČELNIK GORBAČOV UPOZORAVA 'Svijet se nalazi na iznimno opasnom rubu. Sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2019. u 14:16

Jeff Haynes / REUTERS

 

Posljednji sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov uskoro će objaviti novu knjigu, svoju političku oporuku u kojoj će autor politike glasnosti i perestojke izložiti svoju viziju XXI. stoljeća, doznaje se od izdavača.

 

"Budućnost globalnog svijeta", djelo bivšeg čelnika koji danas ima 88 godina, bit će 23. rujna objavljena u Njemačkoj i 2. listopada u Francuskoj.

 

"Svjetska politika se nalazi na iznimno opasnom rubu. Sadašnje vojne aktivnosti sliče pravom ratu", upozorio je Gorbačov u dijelovima knjige koje je otkrio njegov izdavač.

 

Dobitnik Nobelove nagrade za mir je ocijenio da je "zaštita mira ključna za svladavanje globalnih problema poput krize okoliša, međunarodnog terorizma, migracija i svih ostalih izazova koji su u središtu pozornosti država i međunarodnih organizacija".

 

Njegova knjiga će biti objavljena prije 30. obljetnice pada Berlinskog zida 9. studenoga kada je Mihail Gobačov bio na čelu SSSR-a.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo