PRIHVAĆEN PRIJEDLOG PREMIJERA

BORIS JOHNSON USPIO IZ ČETVRTOG POKUŠAJA Velika Britanija ide na prijevremene parlamentarne izbore 12. prosinca

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.10.2019. u 20:50

Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks during the debate on the early parliamentary election bill at the House of Commons in London, Britain, October 29, 2019. ©UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY
via REUTERS

Boris Johnson

 

Zastupnici u britanskom parlamentu prihvatili su u utorak navečer plan premijera Borisa Johnsona da se 12. prosinca u Ujedinjenoj Kraljevini održe prijevremeni izbori.

Za održavanje parlamentarnih izbora 12. prosinca u Donjem domu parlamenta glasalo je 430 zastupnika a 20 je bilo protiv. Odluka će sada biti proslijeđena na razmatranje gornjem domu.

Prethodno su zastupnici odbacili prijedlog oporbenih stranka da se izbori održe 9. prosinca. protiv pomicanja datuma izbora na 9. izbora glasalo je 315 zastupnika a 295 je bilo za.

Boris Johnson je nakon sastanka sa zastupnicima konzervativne stranke održanog poslije glasanja o izborima rekao da je vrijeme da se zemlja ujedini i obavi brexit, izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.

Konzervativac Jacob Rees-Mogg zadužen za odnose vlade i parlamenta u donjem domu najavio je da će parlament biti raspušten 6. studenog.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo