PRIPREMA ZA ZIMU

BOŽIĆNI BLAGDANI SE BLIŽE, DJED MRAZ SE CJEPIO PROTIV GRIPE U FInskoj objavljen oglas za zapošljavanje, radno iskustvo nije potrebno

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.11.2018. u 14:36

, Image: 298789798, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Božićni blagdani bliže se, a sa sezonom darivanja, kako se čini, poklapa se sezona gripe pa se Djed Mraz koji upravo bira svoje pomoćnike vilenjake u Laponiji već cijepio protiv gripe.

U svome selu Rovaniemi na Polarnom arktičkom krugu, najdraži djedica primio je cjepivo koje mu je ubrizgala njegova bolničarka Tiia Kahkonen.

Lani je 390.000 stranaca provelo barem jednu noć u finskoj Laponiji, što je gotovo 10 posto više u odnosu na godinu prije.

Najbroniji su Britanci, a slijede ih Rusi, zatim Francuzi i Nijemci, pokazuju službene statistike.

Objavljen je i oglas za zapošljavanje vilenjaka koji bi bili voljni skrbiti se za turiste koji dolaze u kraljevstvo Djeda Mraza.

U oglasu stoje da nije potrebno radno iskustvo jer će svi vilenjaci proći staž "kako bi u sebi otkrili dar za vilenjaštvo i komunikaciju".

Kandidati koji uspješno prođu test neće se morati brinuti za sobove, ali će biti zaduženi za horde turista, "za održavanje vatre i posluživanje toplih napitaka", a srkbit će se i za održavanje sanjkaške staze.

Turizam u Laponiji bilježi uspon. Ostvaruje se 3,5 milijuna noćenja u cijeloj godini, što je 2,6 milijuna više nego prije deset godina, navodi Statistički zavod.

Međutim, nije Finska jedina koja se diči kao postojbina Djeda Mraz, jer jednako tvrde Švedska i Grenland.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo